Милан се движи отлично в Серия “А”, но не така ...

Милан се движи отлично в Серия “А”, но не така

Пиоли: Липсват ни много неща, за да сме отново велики в ШЛ

Милан се движи чудесно в Серия “А”, само че не по този начин стоят нещата в Шампионската лига. Там тимът към този момент записа две загуби от Ливърпул и Атлетико Мадрид и няма различен вид, с изключение на да покаже напълно друго лице. Като за начало предстоят два конфликта с Порто, като първият от тях е на следващия ден в Португалия. Наставникът Стефано Пиоли също акцентира, че това е моментът за оптимално хладнкръвие.

“Трябва да останем съсредоточени и хладнокръвни във всяка една позиция. Вече платихме скъпо за всяка една неточност. Допуснахме две провали поради отделни моменти, в които бяхме разсеяни”, разяснява наставникът на Милан Стефано Пиоли.

“Росонерите” се завърнаха в шампионата след прочуто неявяване, само че към момента са далеч от най-мощните си години. “Липсват ни доста неща, с цел да сме отново велики в ШЛ. На верния път сме, само че към момента ни остават доста крачки, които да направим”, смята треньорът.

“Срещу нас в този момент излиза един стабилен противник в лицето на Порто, който е проведен в отбрана и разчита на бързи нападатели. Треньорът им също е на равнище. Със сигурност ще се сблъскаме с доста трудности”, счита Пиоли.

“Драконите” също не са в цветущо положение в групата, тъй като имат единствено 1 точка. “Тези два мача с Порто ще са решаващи за бъдещето ни в турнира”, уверен е наставникът на италианците.

Пиоли посочи, че и този път Златан Ибрахимович няма да е титуляр, тъй като към момента не бил подготвен за това.

Източник: gong.bg