Милан поднесе изненадата, побеждавайки Атлетико Мадрид с 1:0 като гост

...
Милан поднесе изненадата, побеждавайки Атлетико Мадрид с 1:0 като гост
Коментари Харесай

"Милан" шокира "Атлетико" и запази осминафиналната мечта жива

" Милан " сервира изненадата, побеждавайки " Атлетико " Мадрид с 1:0 като посетител в мач от група 2 на Шампионската лига. Така, откакто в другия дуел " Ливърпул ", въпреки и в пробен състав, завоюва с 2:0 против " Порто " вкъщи, борбата за второто място се завърза. " Милан " мечтае за присъединяване в осминафиналите, макар че стартира груповата фаза с три следващи провали.

На ст. " Уанда Метрополитано " в испанската столица двата отбора изиграха равностойно първо полувреме без голове.
Снимка: Getty Images
Съотношението на силите се резервира и след почивката. Появата в игра на Златан Ибрахимович обаче въодушеви " росонерите ". Четири минути преди края точно пред него се откри отлична опция, само че той не съумя да преодолее вратаря Ян Облак. " Милан " въпреки всичко шокира " Атлетико " в 87', когато се разписа резервата Жуниор Месиас. Бразилецът оползотвори чудесно центриране на Франк Кесие.

Домакините можеха да изравнят в първата минута от добавеното време, само че ударът на Матеус Куня мина настрана от вратата, защитавана от Чипириан Татарушану.

Така " Милан " и " Атлетико " са с по 4 точки - една зад заемащия втората позиция в групата тим на " Порто ". В идващия кръг италианския гранд приема безупречния досега " Ливърпул ", до момента в който " Порто " е хазаин на " Атлетико ".

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР