Милан победи с 2:0 Аталанта в двубой от 37-ия кръг

...
Милан победи с 2:0 Аталанта в двубой от 37-ия кръг
Коментари Харесай

Милан се справи с Аталанта и докосва титлата в Серия А

Милан победи с 2:0 Аталанта в дуел от 37-ия кръг на италианската Серия " А ", игран на стадион " Джузепе Меаца ". Така домакините се приближиха единствено на една точка от спечелването на 19-а купа в шампионата.

" Росонерите " стигнаха до триумфа с голове на Рафаел Леао и Тео Ернандес след почивката. С успеха те събраха 83 точки кръг преди края и водят с пет пред втория Интер, който обаче е с мач по-малко. Милан може да стане първенец още довечера, в случай че Интер не завоюва гостуването си на Каляри.

Срещу Аталанта Милан не съумя да осъществя лекото си преимущество в играта до почивката, само че в 56-ата минута независим пробив на Леао разреши на домакините да поведат. При попадението имаше подозрения за нарушаване против Матео Песиона, които обаче не бяха почетени от основния арбитър Даниеле Орсато и помощниците му от екипа за видеоарбитраж.

В 75-ата минута Милан реши всичко с втори гол след отлично самостоятелно осъществяване на Тео Ернандес, който с отдалечен удар не остави шансове на Хуан Мусо.

До края на дуела Аталанта сътвори няколко забавни офанзиви към вратата на Майк Манян, само че гостите не стигнаха даже до почетен гол.

В класирането " нерадзурите " заемат осмо място с 59 точки, само че към момента имат шансове за класиране за европейските клубни шампионати следващата година.
 Сасуоло победи Болоня с 3:1
Сасуоло не се затрудни против Болоня

Тимът от Реджо Емилия имаше голямо игрово превъзходство
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР