Милан нанесе болезнена загуба на Нюкасъл Юнайтед и го срази

...
Милан нанесе болезнена загуба на Нюкасъл Юнайтед и го срази
Коментари Харесай

Милан рани болезнено Нюкасъл, ще играе в Лига Европа

Милан нанесе мъчителна загуба на Нюкасъл Юнайтед и го съкруши с 2:1 като посетител в Англия, с цел да изхвърли „ свраките “ от всички европейски клубни шампионати и да подсигурява своето място в елиминациите на Лига Европа. За успеха, хората на Стефано Пиоли трябваше да вършат поврат, откакто Жоелинтон даде звук за домакините с гол в 33-ата минута, само че попадения на Кристиан Пулишич и Самуел Чуквуезе през второто полувреме направиха по този начин, че Милан да вземе трите точки при визитата си в северния британски град.

По този метод Милан остана трети с осем точки в група F на шампионата, до момента в който Нюкасъл за първи път в своята история е финален в европейски групи. Втори остана ПСЖ също с осем точки, но парижани са с по-добри индикатори в директните дуели по отношение на „ росонерите “, до момента в който първи от групата излиза Борусия Дортмунд с 11 точки.

" Свраките " започнаха по-настъпателно, а в шестата минута Киърън Трипиър стреля от директен свободен удар, само че топката прелетя над напречната греда на Майк Менян. След 20 минути игра англйският отбор беше извънредно покрай това да открие резултата. Жоелинтон проби отдясно и шутира, след което отстрани Менян. Топката продължи към Алмирон, но Фикайо Томори направи вездесъщо секване на топката току пред голлинията и избави " росонерите " от сигурен гол.

В 26-ата минута Мигел Алмирон обстрелва миланската врата с глава, но Майк Менян избави. Англичаните продължиха да бъдат по-дейният отбор на " Сейнт Джеймсис Парк " и направляваха доста повече топката от Милан, който пък изчакваше на контраатаки. Натискът на " свраките " донесе нужния резултат, като отборът откри в 33-ата минута. Тогава бразилецът Жоелинтон получи топката от Люис Майли, а Жоелинтон нанесе удивителен шут с десния крайник по диагонала и не остави никакви шансове на Менян - 1:0.

Втората част стартира като първата, само че след час игра гостите изравниха резултата. Рафаел Леао получи извеждащ пас вляво и даде изострен пас към Оливие Жиру. Френският нападател на Милан овладя и някак комбинира с Пулишич, с цел да може американецът от няколко метра да прониже Дубравка за 1:1.

Нюкасъл стартира отново да притиска своя противник, а в 68-ата минута на сцената блесна класата на Майк Менян, откакто френският вратар на " росонерите " мазета страховит удар на Бруно Гимараеш, след което топката се отби в напречната му греда. Единадесет минути преди края " свраките " действаха безразсъдно в тактически проект, а Рафаел Леао беше изведен зад защитата на англичаните и напредна. Португалецът насочи удар с десния крайник и стреля в близкия ъгъл на Дубравка и удари гредата.

Шест преди края на постоянното време Милан рани мъчително своя противник с следващата си контраофанзива. Влезлият като запаса Саму Чуквуезе потегли вдясно и получи подаване от Окафор, след което с прелестен удар матира Дубравка за 2:1. В добавеното време на срещата пък Милан нацели гредата на Дубравка, откакто Фикайо Томори нацели с удар гредата на британската врата.

LIVE /

1:0 Жоелинтон 33', 1:1 Пулишич 59', 1:2 Чуквуезе 84'

Нюкасъл:  Мартин Дубравка, Киърън Трипиър, Джамал Ласелс, Фабиан Шар, Тино Ливраменто, Бруно Гимараеш, Люис Майли, Жоелинтон, Мигел Алмирон, Антъни Гордън, Калъм Уилсън

Треньор: Еди Хау

HOWAY THE LADS!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР