Милан излезе на печалба за първи път от 17 години,

...
Милан излезе на печалба за първи път от 17 години,
Коментари Харесай

Милан излезе на плюс за пръв път от 17 години

Милан излезе на облага за първи път от 17 години, с помощта на достигането до полуфиналите на Шампионската лига през предишния сезон, заяви клубът от италианската Серия А.

Миланският гранд, който в този момент е благосъстоятелност на американската капиталова група RedBird Capital, регистрира рекордни годишни доходи от 404,5 милиона евро за сезон 2022/23, нарастване от 36 %, което се дължи на по-големи рекламни и спонсорски контракти, увеличени доходи от телевизионни права и по-високи облаги от продажби в деня на мача.

Това разреши на клуба да генерира чиста облага от 6,1 милиона евро през годината до края на юни, което го върна на плюс за първи път от 2006 година, което президентът Паоло Скарони приветства като " значима стъпка в вярната посока ".

RedBird Capital, който пое Милан през 2022 година в договорка за 1,2 милиарда евро, влага още 40 милиона евро в плана за изграждане на нов стадион. Милан и Интер сега споделят именития стадион " Сан Сиро ", само че и двата клуба търсят други възможности на мястото, издигнато през 1926 година и неведнъж реновирано.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР