Милан и Торино играят при 4:2 в среща от 1/4-финалите

...
Милан и Торино играят при 4:2 в среща от 1/4-финалите
Коментари Харесай

Милан беше на секунди от провал, но стигна до полуфинал с Юве

Милан и Торино играят при 4:2 в среща от 1/4-финалите за Купата на Италия. Гола за домакините означи Джакомо Бонавентура в 12-ата минута, а в 35-ата Глейсон Бремер изравни. В 71-ата минута още веднъж бразилецът беше прецизен и даде преднина на " биковете ", само че в 90-ата резервата Хакан Чалханоглу избави Милан и прати мача в продължения. Турчинът вкара и третия гол за Милан в 106-ата минута.

Преди първия съдийски сигнал на " Джузепе Меаца " " росонерите " уважиха баскетболната легенда Коби Брайънт, който почина преди два дни. Коби беше почитател на Милан, а довечера играчите на италианския гранд излязоха с черни ленти.
Много от последователите бяха пристигнали с потници с името на Брайънт. На таблото се появи неговият лик, а почитателите опънаха транспарант с надпис: " Почивайте в мир, Коби и Джиана! Завинаги дружно! "

В предходния кръг Милан в профил елементарно СПАЛ, а " биковете " отстраниха Дженоа след изпъление на дузпи. И до момента в който " червено-черните " бяха в напредък след завръщането на Златан Ибрахимович и реализираха три следващи победи в Серия " А ", то Торино претърпя шокираща загуба с 0:7 вкъщи от Аталанта през уикенда.
Ибра получа отмора, а офанзивата на Милан поведоха героят от последните два мача Анте Ребич и Кшищоф Пьонтек. В средата на терена действаха Раде Крунич и Исмаел Бенасер, а Джакомо Бонавентура и Саму Кастийехо играеха по фалнговете. В центъра на отбраната пък си партнираха Алесио Романьоли и Симон Кяер.

Наставникът на Торино Валтер Мадзари заложи на системата 4-2-3-1, с Андреа Белоти в предни позиции, подкрепян от Алекс Беренгер и Симоне Верди. В халфовата линия се завърна Томас Ринкон, а тримата централни бранители бяха Армандо Ицо, Никола Н'Кулу и Глейсон Бремер.
Началото беше по-добро за домакините, които пробваха да притиснат противника в неговата половина и да отбележат ранен гол. Защитата на Торо още веднъж сподели, че е уязвима и проблемите не закъсняха. В 6-ата минута удар на Ребич беше блокиран от неприятелски бранител, а малко по-късно и пробив на Тео Ернандес сътвори напрежение пред вратата на Салваторе Сиригу.

В 12-ата минута Ребич напредна на скорост и центрира паралелно на голлинията към непокрития Бонавентура, който от близко се разписа за 1:0.
След попадението гостите изнесоха играта в по-предни позиции, само че с нищо не застрашаваха защитата в червено-черно. Милан напълно контролираше развоя на мача и Саму Кастийехо беше покрай втори гол, само че след плътния му изстрел с левия крайник Сиригу съумя да избие.

В средата на полувремето тифозите на " росонерите " още един път засвидетелстваха почитта си към Коби Брайънт. Точно в 24-ата минута целият стадион приветства някогашната звезда на Лос Анджелис Лейкърс, който през втората половина от кариерата си игра точно с №24.
В 33-ата минута добра опция пропусна и Анте Ребич. Хърватинът насочи удар с глава, само че не затрудни Сиригу. В ответната офанзива дълъг пас от личната половина изведе Бремер зад отбраната и бразилският бранител прокара топката около Джанлуиджи Донарума - 1:1.

Това беше единствената рискова офанзива на " биковете " до почивката, само че тя приключи с гол. Милан незабавно се втурна да атакува и най-малко на два пъти можеше да си върне преднината. Попадение на домакините обаче беше анулирано поради игра с ръка на Ребич, а Пьонтек стреля в навън след перфкетно центриране на Тео Ернандес.
Още с началото на второто полувреме Златан Ибрахимович стартира да загрява. Крунич опита да изненада Сиригу, а в 50-ата минута настана огромно меле в наказателното поле на Милан, само че никой от футболистите на Торино не съумя да прати топката във вратата.

Белоти се контузи, само че откакто получи здравна помощ, се завърна в игра. В 58-ата минута Романьоли се оказа свободен след центриране от десния фланг, само че прати топката над напречната греда.
В 64-ата минута Торино провежда доста рискова контра, приключила с удар на Беренгер и добра интервенция на Донарума. Слдващото, което видяха тифозите на " Сан Сиро ", беше влизането в игра на Ибрахимович на мястото на Пьонтек. Шведът се включи интензивно и провокира безпорядък пред вратата на гостите, само че Сиригу пресече центрирането му.

В 71-ата минута Ола Айна центрира от левия фланг и още веднъж Бремер беше на точното място, с цел да прати топката в мрежата. Бразилският бранител се вклини сред няколко футболисти на Милан и не остави шансове на Дoнарума.
Пиоли реагира с нова промяна, като пусна Рафаел Леао, а малко по-късно на терена се появи и Хакан Чалханоглу. Милан обсади наказателното поле на гостите, само че футболистите в червено-черно към този момент бяха прекомерно припрени и не намираха метод да излязат на стрелкова позиция. Тогава обаче Кастийехо отклони една топка към Чалханоглу и той с мощен шут я заби под гредата - 2:2.

Милан можеше да реши всичко в своя изгода без да се стигна до продължения, само че Ибрахимович сътвори очевиден пропуск. Подаването бе на Рафаел Леао, а Златан от към 3-4 метра прати топката над вратата. Секунди по-късно шведът още веднъж шутира и Сиригу сподели инстикт, запазвайки равенството.
В 95-ата минута Леао още веднъж показва техника на скорост и подаде на Чалханоглу. Турчинът шутира незабавно, само че Сиригу " закова " топката. Донарума също не бездействаше. Остър удар на Айна накара стража да се намесва уверено.

В 103-ата минута Чалханоглу хитро чукна към Тео Ернандес, който на два пъти не съумя да преодолее блестящия Сиригу. В ответната офанзива резервата на Торино Винченцо Милико се оказа на добра позиция, само че Донарума избави.
На старта на второто продължение Пиоли направи и последната си промяна - Франк Кесие вместо Ребич. Халфът от Кот д'Ивоар още с първото си допиране до топката изведе Чалханоглу, който нанесе мощен удар с левия крайник и този път Сиригу капитулира.

Това беше повратният миг в конфликта, тъй като гостите към този момент бяха изчерпали физическите си сили. В 109-ата минута Леао спря топката за заелия съвършена позиция Ибрахимович и неговият изстрел постави точка на разногласието.

Купа на Италия, 1/4-финали:

МИЛАН - ТОРИНО 4:2 след прод. (1:1, 2:2)
1:0
Бонавентура (12)
1:1 Бремер (35)
1:2 Бремер (71)
2:2 Чалханоглу (90)
3:2 Чалханоглу (106)
4:2 Ибрахимович (109)

МИЛАН (4-4-2):
Донарума; Конти, Кяер, Романьоли, Т. Ернандес; Кастийехо, Крунич (82 - Чалханоглу), Бенасер, Бонавентура (76 - Леао); Ребич (106 - Кесие), Пьонтек (65 - Ибрахимович)
Старши треньор: С. Пиоли
ТОРИНО (3-4-2-1):
Сиригу; Ицо, Н'Кулу, Бремер (83 - Джиджи); Де Силвестри (113 - Лаксалт), Ринкон (113 - Лянко), Лучич, Айна; Верди; Беренгер (90 - Милико), Белоти
Старши треньор: В. Мадзари

СЪДИЯ:
Ф. Паскуа
ЖЪЛТИ КАРТОНИ:
Ернандес, Ребич, Кяер, Крунич, Конти, Ибрахимович (М); Ринкон, Ицо (Т)
СТАДИОН:
" Джузепе Меаца "
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР