Мила Йовович е един от най-добрите и млади супермодели, трансформирал

...
Мила Йовович е един от най-добрите и млади супермодели, трансформирал
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Мила Йовович

Мила Йовович е един от най-хубавите и млади супермодели, трансформирал се в също толкоз сполучлива актриса.

През 2004 година списание „ Forbes “ я афишира за най-скъпоплатения модел в света. Страстен пушач и последовател на легализирането на канабиса. Страда от клаустрофобия.

Тя е същинска кралица на бойните изкуства. Тренирала е кунг-фу, у-шу, таекуон-до, бедрен бокс и бразилско джу джицу. Това е и повода през 2005 година VH1 да я дефинира като „ кралицата на ритниците “. Левичар е, само че свири на китара с дясната си ръка. Обича да написа стихове и текстове на песни. Още любопитни обстоятелства за „ заразно “ красивата Мила Йовович ще откриете в идващите редове.

1. Корените

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

Предците по майчина линия са от съветския град Тула. Бабата – Татяна Попова, е единствено на 16 години, когато става здравна сестра на фронта. Съпругът ѝ – Александър Логинов, също взе участие във Втората международна война. Предците по бащина линия са от високопланинския клан Васоевичи в Черна гора. Дядото – Богдан Йовович, прекарва няколко години в концентрационния лагер край крайбрежията на Хърватия „ Голи оток “, прочут още като „ острова на гибелта “. След като Богдан и още няколко пандизчии по знамение се измъкват невредими от лагера, бягат през Албания към Съветския съюз. В последна сметка той се заселва в украинския град Киев, където вика и сина си, също Богдан.

2. Родителите

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

В Украйна дребният Богдан прави сполучлива лекарска кариера и се влюбва в красивата и не по-малко известна съветска актриса Галина Логинова.

3. Раждането

Резултатът от любовта им се появява на бял свят на 17 декември 1975 година в Киев, Украйна. Красивото бебе с искрящо сини очи носи името Милица Богдановна Йовович.

4. Преместването

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

Когато е на 5, тя и фамилията ѝ емигрират в Лондон, по-късно в Сакраменто, Калифорния, и се откриват в Лос Анджелис. На дребната Милица е обещано ново име – Мила, с цел да се приспособява по-лесно измежду връстниците си. Въпреки това, децата не стопират да я наскърбяват, наричайки я „ коми “ от комунистка и „ руски разузнавач “.

Богдан и Галина стартират от нулата. Работят като икономи в къщата на известния режисьор Браян Де Палма. Малко по-късно се развеждат, а Мила остава с майка си. Само за 3 месеца британският ѝ става безукорен. Галина я записва на курсове по актьорско майсторство и влага всичките си средства и очаквания в нея.

5. Модата

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovichqueen)

Надеждите на Галина се оправдават. На 11-годишна възраст Мила Йовович театралничи за първата си корица на италианското списание „ Lei “. На същата възраст Ричард Аведън я избира за известната рекламна акция на Revlon – „ Най-незабравимите дами в света “. На 12 се появява на корица на „ The Face “ и от този момент лицето ѝ съвсем не слиза от списанията с милионен тираж. Била е на корицата на над 100 издания. Йовович се счита за муза на дизайнерката Миуча Прада. Твърди се, че е и „ обичаният супермодел “ на Джани Версаче.

6. Киното

На 13 изиграва първата си телевизионна роля в „ Нощният трен до Катманду “ и прави дебюта си на огромния екран в еротичния трилър „ Лунен кръстопът “. На 14 взе участие в американския ситком „ Женени с деца “. На 15 напълно устоя фамилията си и е определена за основната роля в „ Завръщане в синята лагуна “, дружно с 22-годишния Брайън Крауз. Романтичната лента изисква от нея да снима първите си секссцени, без значение, че е малолетна. Идва и огромният пробив, в който си партнира с Брус Уилис и Гари Олдмън, а точно „ Петият детайл “. Следват „ Жана д’Арк “, поредицата „ Заразно зло “ и още, и още.

7. Музиката

Започва да прави музика от 1994 година, когато издава дебютния си албум „ The Divine Comedy “. Стилът ѝ е описван като комбинация от различен рок, електроника и фолк, а геният ѝ е неоспорим. Партнира си и с редица известни реализатори, измежду които Moby, The Prodigy и The Cure. Свири онлайн с групата си Plastic Has Memory и е включена в албума „ Hollywood Goes Wild “.

През 1998 година с Емит Блок издава албума „ The People Tree Sessions “. През 2000 година албумът е определен за „ Поп CD на седмицата “ и получава 3 от 5 звезди от вестник „ Guardian “. Йовович продължава да написа демо песни, които се дават гратис в нейния формален уеб страница.

8. Връзките

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

Жени се три пъти. Първият път е единствено на 16, а брачният партньор ѝ – с 5 години по-големият ѝ сътрудник Шон Андрюс. Майка ѝ е в потрес и след два месеца старания съумява да анулира брака. Малко по-късно Йовович се мести в Европа със своя другар и музикант Крис Бренър. В Лондон се среща и заживява с някогашния басист на Jamiroquai Стюарт Зендър.

Вторият ѝ брак е с режисьора Люк Бесон. Женят се в Лас Вегас и незабавно след церемонията скачат с парашути. Развеждат се две години по-късно. Третият и финален (засега) брак е с филмовия режисьор и публицист Пол У. С. Андерсън и се състои на 22 август 2009 година Двойката има три дъщери – Евър Габо Андерсън, Дашиел Едан Андерсън и Оушън Ларк Елиът Йовович-Андерсън.

9. Дизайнерството

A post shared by Resident Evil Daily (@residentevildaily)

Мила Йовович става бизнесмен и фешън дизайнер със своя лична линия облекла – Jovovich-Hawk. Всички облекла за линията са проектирани от нея и от партньорката ѝ Кармен Хоук. Дизайните им стават извънредно известни както измежду звездите, по този начин и измежду стилните фенове, като всички са на мнение, че двете имат неповторим и изобретателен метод към модата.

През 2007 година Йовович и Хоук проектират костюмите за героинята на Йовович в „ Resident Evil: Extinction “. По-късно двете подписват договорка за основаване на дифузионна сбирка за акцията Go International на Target. В края на 2008 година Йовович и Хоук взаимно се спогаждат да прекратят бизнеса заради големия стрес и неспиращите условия на клиентите и на институциите.

10. Хобито

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

През 2017 година Мила е бременна в четвъртия месец и снима в Източна Европа. Започва да ражда прибързано. Налага се да направи аборт, по време на който би трябвало да остане будна. Това води до една от най-тежките ѝ депресии и ѝ лишава пъклен доста време и старания, с цел да се възвърне.

Налага се да стопира кариерата си. Изолира се в продължение на месеци, само че би трябвало да се държи пред двете си дъщери. Избира да стартира да се занимава с градинарство, да се храни здравословно и да тренира в залата всеки ден, пред „ лекуването “ с антидепресанти. Успява да си стъпи на краката и на 43 години дава живот на още едно момиченце.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР