Микровълновата печка е създадена случайно през 40-те години на 20-ти

...
Микровълновата печка е създадена случайно през 40-те години на 20-ти
Коментари Харесай

7 храни, които не трябва да топлите в микровълновата

Микровълновата печка е основана инцидентно през 40-те години на 20-ти век и през днешния ден е главен кухненски апарат във всяко домакинство. Удобна е за стопляне на подготвени ястия и готвене, само че има някои храни, които непременно би трябвало да избягвате да затопляте. Ето главните от тях:

1. ВАРЕНИ ЯЙЦА
Ако притопляте варено яйце в микровълнова фурна, парата покачва налягането във водата. Тъй като яйцата имат тънка мембрана и черупка, не могат да задържат налягането, а това води до „ детонация “ във фурната или чинията.
2. МОРКОВИ
Морковите могат да се затоплят и готвят в микровълнова печка, само че не поставяйте сурови моркови, изключително, в случай че не са обелени, тъй като това е рисково. Ако морковите не са измити добре и имат даже и дребни останки от нечистотия, минералите от почвата провокират искри, които са рискови за уреда и могат да го повредят, в случай че се случва постоянно.
 Как да почистите микровълнова печка бързо и елементарно Как да почистите микровълнова печка бързо и елементарно
Не е нужно прекалено много, с цел да се трансформира микровълновата ви печка в същинска неразбория. Претопляне на спагети болонезе, изкипяло мляко,...
3 ОБРАБОТЕНО МЕСО
Обработеното месо не е най-полезната храна, тъй като съдържа огромно количество сол, оцветители, консерванти и други химически добавки. Като прибавим към това и радиацията от микровълновата, равнищата на холестерола се покачват, а това води до сърдечни проблеми. Най-безопасният метод да затоплите шунка или наденичка е на скарата или на готварския котлон.
4. ВОДА
Затоплянето на вода в микровълнова печка наподобява напълно просто нещо и икономисва доста време. Но най-честите случаи на експлоадиране стават точно от гореща вода, сложена в микровълнова печка, изключително от деца. Електромагнитните талази в уреда затоплят водата до супер горещо положение, вършат молекулите нестабилни, което може да докара до детонация.
5. ЛЮТИ ЧУШКИ
 Какво издават вкусовите ти желания за характера ти? Какво издават вкусовите ти желания за характера ти?
Според едно скорошно проучване на група експерти от японски университет, обичаната храна на всеки един човек може да разкрие освен...
Колкото по-люти са чушките, толкоз по-опасно е да ги слагате в микровълнова фурна. Съдържат огромни количества капсаицин, вещество, което може да бъде мощно запалимо. Когато капсаицинът се изложи на електромагнитните талази на уреда, стартира да пуши и може да избухне пламък. Пламъкът и димът, които излизат от микровълновата, могат да причинят раздразнения на кожата и изгаряне.
6. ПИЛЕШКО МЕСО
Един от огромните дефекти на пилешкото месо е, че популяризира салмонела, изключително в случай че не е добре термично приготвено. Ако поставите парче сурово месо в микровълновата, вероятността да го приготвите добре е минимална, което го прави евентуален риск за разпространяване на бактерии. Същото важи и за другите типове сурово месо. Най-добре е месото да се готви на директна топлота, в тиган, тенджера, на скара или във фурната.
7. ДОМАТИ И ДОМАТЕН СОС
Подобно на варените яйца, доматите също могат да провокират детонация, в случай че стоят дълго време в микровълновата. Поради течността, която се съдържа в пресните домати и в соса, повишението на налягането води до експлоадиране и цялата ви печка ще се покрие в алена течност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР