Микробус, превозващ мигранти, катастрофира в Централна Хърватия, при което загинаха

...
Микробус, превозващ мигранти, катастрофира в Централна Хърватия, при което загинаха
Коментари Харесай

Микробус с мигранти катастрофира в Хърватия

Микробус, пренасящ мигранти, катастрофира в Централна Хърватия, при което починаха двама души, а 25 бяха ранени, от които девет са в тежко положение , оповестиха от полицията и локални медии. Инцидентът е станал към един часа през нощта край Пакленица, на към 100 км югоизточно от Загреб.

Според шефа на Института за незабавна здравна помощ на Сисачко-Мославачка област Силвия Десич Басарич, на място са починали водачът и един от пасажерите , а останалите ранени са откарани в болница, където им се оказва здравна помощ. Девет от потърпевшите са в тежко положение.

Полицията почнала да следи микробуса с немска регистрация, откакто се усъмнила, че транспортира мигранти. Шофьорът ускорил при забелязване на патрула, само че няколко километра по-късно транспортното средство се преобърнало в канавка след конфликт със стена на къща и дирек на улична лампа.

Говорителят на болничното заведение в Сисак Иво Педишич заяви, че измежду потърпевшите има пациенти от Турция, Сирия, Палестина и Ирак. Полицията продължава да работи по определяне на самоличността на останалите пасажери и прави оглед на мястото на случая.
 Грузинец беше заловен да вози 44 мигранти край Костенец
Грузинец беше заловен да вози 44 мигранти край Костенец

Срещу него към този момент е повдигнато обвинение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР