Микро, малките и средни предприятия бяха одобрени по финалната мярка

...
Микро, малките и средни предприятия бяха одобрени по финалната мярка
Коментари Харесай

920 фирми ще получат над 93 млн. лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност

Микро, дребните и междинни предприятия бяха утвърдени по финалната мярка за подкрепяне на бизнеса за миналия програмен интервал на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, която се извършва от Министерството на нововъведенията и растежа.

Със средствата българските компании ще могат да закупуват енергоспестяващи машини и уреди, както и да се направи съвременна изолираност на индустриалните бази. Така те ще понижат разноските си за електрическа енергия, природен газ, течни горива и други енергоносители.

Всички утвърдени сдружения са от стопански бранш „ C “ – Преработваща индустрия, като са разпределени в общо 141 подсектора. Основната част от тях се занимават с произвеждане на мебели, на железни структури и произведения, на пластмасова, дървена и железна дограма, на връхни дрехи, на самун и хлебни артикули. Сред предприятията има печатници на районни вестници, на брошури и други хартиени издания, фабрики за произвеждане на китари и други музикални принадлежности, бижутерии, компании за ремонт на машини и съоръжение и други

Непосредствено след...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР