Микел Оярсабал се оказа най-важната фигура за новата, четвърта европейска

...
Микел Оярсабал се оказа най-важната фигура за новата, четвърта европейска
Коментари Харесай

Голмайсторът за Испания Микел Оярсабал: Днес беше мой ред да измъкна отбора

Микел Оярсабал се оказа най-важната фигура за новата, четвърта европейска купа на Испания. Той вкара победния гол на финала против Англия, приключил 2:1 за испанците. Оярсабал се разписа четири минути преди края на постоянното време след подаване на Марк Кукурея от ляво.

" Свърших си работата ", съобщи голмайсторът, който се появи на терена в 67-ата минута на мястото на капитана Алваро Мората. " Самият факт, че съм в групата от 26 индивида на това състезание, го правя оценка доста високо. Случи ми се да вкарам, само че можеше да се случи на всеки от нашия тим ".

" Да, правих си работата на терена – това, което трябваше да върша от самото начало, трябваше да оказвам помощ. Имах задоволително шанс да вкарам. Още повече, че знам през какво съм минал. Днес просто като че ли беше мой ред. Е, това е най-хубавото за мен “, изясни основният воин след срещата. Най-странното е, че в пет предходни мача той имаше същата роля – да влезе като промяна вместо Мората.

А попадението, като се изключи че падна в последните пет минути, трябваше да бъде доказан от полуавтоматичната система за определяне на засада. Но компютърът удостовери редовността на гола, тъй че митингите на англичаните престанаха да имат смисъл. Попитан дали насладата му е възнаградена поради предходни мачове, той сподели, че не е мислил за това, а е работил инстинктивно.

" Получавам от Дани, виждам, че Куку тича и отива да вземе пространството. Тичам в центъра, мятам се, допирам и тя влиза ", споделя още разчувстваният Оярсабал,допълва Спортал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР