Микаела Шифрин постигна втора победа в рамките на два дни

...
Микаела Шифрин постигна втора победа в рамките на два дни
Коментари Харесай

Шифрин с 2 победи за 2 дни в Австрия

Микаела Шифрин реализира втора победа в границите на два дни в гигантския слалом от Световната купа в алпийските ски.

На трасето в Земеринг (Австрия) американката приключи първа с време 2:03.51 минути, откакто в първия манш изоставаше от Лара Гут-Бехрами (Швейцария).

Швейцарката Гут-Бехрами, която беше отпред след първия манш, остана на 2-а позиция с време от 2:03.61 минути или закъснение от 0.10 секунди. Третото място е за италианската Марта Басино, която направи отлично каране и това й обезпечи стъпване на подиума с 2:03.98 или 0.47 секунди закъснение от американката.

За Шифрин днешната победа е под номер 79 и тя се приближи до върха на Линдзи Вон от 82 победи при дамите. Така откакто в предходните седем старта в тази дисциплинираност американката имаше един подиум едвам, в този момент единствено в границите на два дни тя взе два триумфа. И на следващия ден ще се опита да направи 80-ата си победа, защото дамите ще карат слалом.

С днешната победа тя записа пети триумф в 11 старта и води в генералното класиране със 775 точки, пред София Годжа с 470 и Петра Влъхова (Словакия) с 456. Влъхова, която през вчерашния ден беше 2-а, през днешния ден приключи на 7-о място, само че все пак прибави точки към актива си.

Лара Гут-Бехрами водеше след първия манш с време 59.23 секунди, пред Шифрин с 59.45 или преднина от 0.22 секунди. За Гут това е писта с доста страсти обратно във времето, защото през 2007-а година на това място дебютира в Световната купа, а година по-късно за първи път стъпва на подиума при дамите.

Днес тя също можеше да завоюва, само че след първата половина от трасето излезе от курса и в един миг изоставаше с цели 0.47 секунди от Шифрин, която започва преди нея. В последните метри швейцарката опита да навакса и нападна нападателно, само че това се случи прекомерно покрай финала и тя нямаше времето и мястото да компенсира, в последна сметка оставайки 2-а на 0.10 секунди.

В подреждането за Малката купа италианката Басино резервира водачеството си с 300 точки, пред Шифрин с 260 и Гут-Бехрами с 252.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР