Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, след като постигна

...
Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, след като постигна
Коментари Харесай

Микаела Шифрин подобри рекорда на Стенмарк за победи в алпийските ски

Микаела Шифрин окупира върха в алпийските ски, откакто реализира рекордна 87-а победа за Световната купа в кариерата си. Американката победи в слалома в шведския курорт Оре и по този метод изпревари Ингемар Стенмарк, който държеше първата позиция от 1989 година, когато записа последната си победа.

Преди това Шифрин завоюва гигантския слалом в шведския курорт. С него тя си обезпечи дребния бистър глобус в дисциплината. Преди това беше спечелила предварително Големия бистър глобус и купата в слалома.
Американката реализира първата си победа точно в Оре на 20 декември 2012 година в слалома. Шифрин има 246

старта в Световната купа, като печели 87 от тях. Тя има и 136 подиума.
През януари Шифрин стана най-успешната жена в Световната купа, откакто изпревари Линдзи Вон по победи.

През този сезон Шифрин завоюва за пети път Световната купа, като повече пъти Големия бистър глобус е взимала единствено Анемари Мозер-Прьол от Австрия (6). Американката има седем трофеи в слалома, две в гигантския слалом и една в Супер-Г.

С успеха Шифрин трансферира и границата от 2000 точки от началото на сезона, като става едвам третата състезателка в историята с сходно достижение. Тя взе своя 14-и триумф за сезон 2022-23.
" В момента е мъчно да подбера точните думи. Искам да благодаря на всички, които бяха до мен през целия сезон и в кариерата ми дотук. Заради такива моменти обаче всичко си коства. Горда съм от двата манша и от карането си ", сподели Шифрин.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР