Мик Шумахер спечели титлата за 2020 година във Формула 2

...
Мик Шумахер спечели титлата за 2020 година във Формула 2
Коментари Харесай

Шумахер е новият шампион във Формула 2, индиец с първа победа

Мик Шумахер завоюва купата за 2020 година във Формула 2 след едно трагично съревнование в Бахрейн.

MICK SCHUMACHER IS FORMULA 2 CHAMPION!
— Formula 2 (@FIA_F2)
Германецът започва от трета позиция, само че още на четвъртия завой позволи неточност в битката за първото място с Дан Тиктъм (DAMS) и образува голямо плоско леке върху своята предна дясна гума. Вибрациите, които се появиха в автомобила на Prema способстваха за още блокирания на гумата и в последна сметка Шумахер избра да спре в бокса за нови гуми в средата на надпреварата. Така той се смъкна до 18 позиция на финала, само че въпреки всичко си обезпечи купата, защото неговият единствен съперник Калъм Илот (UNI-Virtuosi) имаше големи проблеми с износването на гуми в заключителните етапни на спринтовата конкуренция на „ Сахир “ и приключи отвън зоната на точките.

LAP 1/34

HUGE lock-up for Schumacher

He loses out to Daruvala for P2
— Formula 2 (@FIA_F2)
А успеха в надпреварата сграбчи индиецът Джехан Дарувала (Carlin), за който това е първи триумф във Формула 2. Младият гений на Ред Бул потегли от втора позиция, която резервира с помощта на грешката на Шумахер на четвъртия завой, след което наложи голяма преса против Тиктъм, която в последна сметка му разреши да вземе водачеството десетина обиколки преди финала. Самият Тиктъм остана трети на финала, след превъзходна борба в последната обиколка и половина с вчерашния победител Юки Цунода (Carlin), която бе решена в интерес на другият млад гений на Ред Бул със спринт от последния завой до финала.

JEHAN DARUVALA IS AN F2 RACE WINNER!

He leads home team mate Tsunoda (P2) and Ticktum (P3) for a one-two!
— Formula 2 (@FIA_F2)
С второто си място през днешния ден и трето в шампионата, японецът си подсигурява задоволително точки за приемането на супер-лиценз и съвсем несъмнено ще се състезава във Формула 1 с тима на Алфа Таури през идната година.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР