Мик Шумахер се завърна днес в падока на пистата в

...
Мик Шумахер се завърна днес в падока на пистата в
Коментари Харесай

Мик Шумахер разкри подробности за бруталната си катастрофа

Мик Шумахер се завърна през днешния ден в падока на пистата в Джеда, откакто беше закаран в болница и беше подложен на по-сериозни медицински прегледи, които демонстрираха, че той е незасегнат след ужасяващата злополука, която направи в квалификацията.

От отбора му Хаас взеха решение да изтеглят Мик от Гран При на Саудитска Арабия, а шефът на тима Гюнтер Щайнер изясни, че „ няма смисъл” екипът да построява нов автомобил, с който Шумахер да започва от алеята пред боксовете. Причината е в лимитираното количество аварийни елементи, с които разполага Хаас преди идващото надпреварата в Австралия след две седмици.

„ Да, подготвен съм или щях да съм подготвен за пускам в Гран При на Саудитска Арабия – съобщи през днешния ден Мик. – Но би трябвало да внимаваме с аварийните елементи и съставените елементи, защото е значимо да можем да стартираме в Австралия. Това е едвам второто съревнование за сезона и по това време на годината постоянно е мъчно с аварийните елементи за новите коли. Знаех, че ще е мъчно, само че до последно се надявах, че ще карам.”

Мик описа и за първите секунди след злополуката.

„ Бях на 100 % в схващане – добави водачът. – Просто чаках да дойдат маршалите и бях доста сърдит, че позволих неточност и се ударих. В този миг просто мислех за това, което беше станало преди секунди и какво можех да направя по-добре. Исках да се уверя, че всичко е наред преди да върша опити да изляза от кокпита.”

След това водачът разяснява и самата злополука.

„ Ударът беше доста тежък, разбрах, че съм се блъснал в стената с 270 км/ч – изясни Мик. – Ако бях с естествена кола, щеше да е доста по-тежко. Сега обаче колите във Формула 1 са доста сигурни и аз се отървах незасегнат. В момента, в който изпуснах задницата, знаех какво следва. И се приготвих за удара.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР