Мик Шумахер претърпя ужасяваща катастрофа с висока скорост в квалификацията

...
Мик Шумахер претърпя ужасяваща катастрофа с висока скорост в квалификацията
Коментари Харесай

Ужасяваща катастрофа със сина на Шумахер спря квалификацията във Формула 1

Мик Шумахер претърпя ужасяваща злополука с висока скорост в квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия, а Люис Хамилтън не съумя да излезе от откриващата сесия Q1 за първи път от пет години насам.

Шумахер, който кара втория си сезон във Формула 1, е отскочил от бариерата на трасето в Джеда, откакто изгубил надзор над своя автомобил Haas при удар в бордюр.

Медиците бързо пристигнали на мястото на случая и го качили в кола за спешна помощ.

"Чухме, че Мик е в схващане, излязъл е от колата и сега е на път към медицинския център ", написа тимът му в Twitter.

При удара по време на сесията за Q2 от автомобила са били откъснати две колела.

Съобщава се, че 23-годишният наследник на немската легенда от Формула 1 Михаел Шумахер е съумял самичък да смъкна ръкавиците си, до момента в който си е тръгвал с колата за спешна помощ.

По-късно от Хаас прибавиха, че Шумахер е изглеждал "физически добре " и е разговарял с майка си.

Катастрофата е става в края на сесията Q2, в която за огромен потрес не взе участие Хамилтън, който отпадна от първата квалификационна сесия за първи път от 2017 година насам.

Седемкратният международен първенец от Мерцедес има 103 полпозишъна в актива си, само че за огромно страдание ще започва неделното съревнование от задната част на стартовата решетка.

С наближаването на края на Q1 Хамилтън се смъкна на 16 място, като напред продължаваха единствено първите 15, само че с последната си летяща обиколка не съумя да се измъкне от зоната на изпадащите.

Той отпадна от Q1 в Бразилия преди пет години след злополука, само че последният път, когато не съумя да премине в Q2 единствено поради темпото си, беше в Гран при на Англия през 2009 година

Хамилтън имаше компликации по време на тренировките с "подскачащия " си нов Mercedes, само че новият му съотборник Джордж Ръсел наподобява преодоля това предизвикателство, защото напредна с четвърто най-хубаво време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР