Мик Шумахер коментира катастрофата си с Татяна Калдерон на уличното

...
Мик Шумахер коментира катастрофата си с Татяна Калдерон на уличното
Коментари Харесай

Мик Шумахер за инцидента в Монако: Беше ход сега или никога

Мик Шумахер разяснява злополуката си с Татяна Калдерон на уличното съревнование от Формула 2 в Монако през уикенда като ход " в този момент или в никакъв случай ". Инцидентът сред двамата се случи в 19-ата от общо 41 обиколки и наложи появяването на червен байрак, защото пистата бе блокирана. След паузата Мик съумя да рестартира, само че с две санкции приключи 12-и.

" Състезанието е особено. Ние нямахме най-хубавия старт, само че в последна сметка аз съм удовлетворен от представянето ни като тим и автомобил. Когато настигнах Татяна, откакто сложих нови гуми, бях с може би две сек по-бърз и знаех, че би трябвало да мина напред. В бранша, в който я настигнах, тя се движеше много постепенно и аз си споделих " в този момент или в никакъв случай ". След това надпреварата нямаше по какъв начин да приключи добре. Със сигурност, това не бе надпреварата, което чакахме, само че това е Монако. Наистина доста особено трасе ", показа Мик, който започва четвърти.
RED FLAG

There was chaos in the first Monaco GP F2 race after Mick Schumacher blocked the track after coming together with Tatiana Calderon!

Read all about it: https://t.co/agUzO7Chn0
— Sky Sports F1 (@SkySportsF1) May 24, 2019
Калдерон, която е единствената жена на стартовата решетка, започва от 19-о място и финишира последна, с закъснение от две обиколки поради шетите по автомобила си. Тя има вяра, че в случай че не бе удара с Шумахер, е можела да приключи 12-а. " Ако би трябвало да бъда почтена, не имах вяра, че Мик ще опита да мине пред мен тъкмо там. Усетих допиране откъм гърба и се завъртях. Нямаше какво да се направи ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР