Михайлов излъгал по време на изслушване в НССтанимир Михайлов е

...
Михайлов излъгал по време на изслушване в НССтанимир Михайлов е
Коментари Харесай

ДАНС откри нарушение на закона при единствения кандидат на НЗОК

Михайлов излъгал по време на чуване в Народно събрание
Станимир Михайлов е претендент на ППДБ, кандидатурата му ще се гласоподава в петък

Единственият претендент за шеф на НЗОК е нарушил закона против изпирането на пари, сочи публично писмо от шефа на Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) до ръководителя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов.

На 24 юли по време на чуване в парламентарната комисия по опазване на здравето Станимир Михайлов увери, че е уведомил Държавна организация “Национална сигурност ” за действителните притежатели на компанията “Балкан заем ”, на която е изпълнителен шеф, и по този метод е извършил условията на закона.

“Фирмата в никакъв случай не се е занимавала с кредитна активност, макар че името ѝ е такова, в никакъв случай не е кандидатствала и получавала подобен лиценз, а имаше единствено консултантска активност. Като съветник подписах съобщение, декларация до ДАНС, в което съм показал крайните притежатели и с какво се занимава компанията ”, сподели Михайлов и добави, че декларацията обаче не е била придвижена от юрисконсулта на компанията, за което тя ще заплати административна санкция.

От ДАНС опровергават неговото изказване. В свое писмо, качено на уеб страницата на Народното събрание, организацията написа, че в никакъв случай не е получавала документ от Станимир Михайлов.

“След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на “Балкан заем ” АД ”, показва ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР