Михайлов е подсъдим за 8 престъпления - сред тях нанасяне

...
Михайлов е подсъдим за 8 престъпления - сред тях нанасяне
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник се бие и пали в ареста

Михайлов е обвиняем за 8 закононарушения - измежду тях нанасяне на междинна телесна щета, безчинство и закана с ликвидиране, напомня.

Днес в правосъдната зала беше разпитан пребития футболен треньор Румен Андонов . Нападението против него стана първият прочут случай в общественото пространство.

Пред съда Андонов описа, че е бил атакуван от Васил Михайлов на 11 юни предходната година измежду бял ден пред пернишко заведение. От удара челюстта му била счупена и три месеца се хранил със сокове.

Той твърди, че не е предизвикал по никакъв метод сходна експанзия. Мъжът помни, че на улицата прокурорският наследник му подвикнал, че е обидил негова братовчедка.

" Три пъти сигурно ме удари. Мисля, че имаше бокс. Цялата ми уста е за промяна ", описа той. 

Треньорът твърди, че в никакъв случай преди този момент не е виждал Васил. Познавал татко му, на който се обадил незабавно след нападението.

" Работя с деца. Децата ми споделят, че този човек, който раздава правораздаване в Перник, е кумир за тях. Аз не мога да го приема това нещо. Не ме интересува безусловно нищо. Важно е да си получи правораздаването ", добавя той.

Показания даде и Красимир Григоров, който е татко на актрисата Луиза Григорова , също ударен от Васил Михайлов през май предходната година. Той се опитал да разтърве Васил и още един юноша, поради което получил удар и се озовал на земята.

" Не е срамно да си потърпевш, не е срамно да си жертва на закононарушение. Срамно е да вършиш такива неща, срамно е да си разрешаваш разногласията посредством експанзия ", разяснява Георги Иванов - прокурор в СРП.

В съда бяха показани видеотехнически експертизи. По снимковия материал очевидците трябваше да разпознаят Васил Михайлов. Според отбраната обаче има експертно мнение, че лицата на фрагментите не могат да бъдат разпознати.

" Когато се прави различаване по Наказателно-процесуален кодекс, се желае преди този момент лицето, което ще прави различаване, да каже по кои белези вероятно би могло да разпознае едно лице, а не да му демонстрираме някакви фотоси и тъй като те се въртят в обществените мрежи, да ги караме очевидците надали не да показват експертно мнение ", сподели юрист Велин Велинов.

От прокуратурата обявиха, че имат данни, че обвиненият още веднъж се е сбил.

" Отново е използвал експанзия по отношение на други лица в ареста в Кюстендил. Това е наложило да бъде изолиран в независима килия. След като е бил изолиран, е запалил одеяло. Наложило се е надзирателите да употребяват пожарогасители ", описа Георги Иванов - прокурор в СРП.

Все още не ясно с какво Михайлов е съумял да възпламени одеялото. В момента той е в ареста по друго обвиняване, обвързвано със закани за ликвидиране на някогашната си другарка.

Свидетелските разпити ще продължат през януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР