Михалис Гарудис е роден в Дидимотико, Гърция, през 1940 година.

...
Михалис Гарудис е роден в Дидимотико, Гърция, през 1940 година.
Коментари Харесай

Изложба на български художник от гръцки произход ще бъде представена във Варна

 Михалис Гарудис е роден в Дидимотико, Гърция, през 1940 година. От 1948 до 1986 година е бежанец в България и Унгария. В София приключва Художествената академия, компетентност " Живопис " при проф. Илия Петров. Гарудис взе участие с триумф във всички Общи художествени изложения в столицата и страната. През 1971 година той урежда първите си независими изложения надлежно в София и Париж. От 1986 година живее в Солун и излага свои произведения във Виена, Люксембург, Кан, Мексико, Мадрид, Париж и Ню Йорк.

Частни колекционери от Италия, Япония, Франция, Гърция и България имат негови композиции. Още от студентските си години навлиза в кръга на изявени български интелектуалци и става един от тях. Общува с огромните артисти Йордан Матев и Спас Джонев, близко другарство го свързва с Въло Радев, Стефан Данаилов, Христо Тотев, Любомир Левчев, който открива първата му галерия в галерията на Съюза на българските художници на ул. " Шипка " 6 и му е посветил проникновени стихове.

" По софийските павета си диря отминалата младост – твърди известният гръцки художник – Тръгнах от София, стигнах до Солун, само че в никакъв случай не можах да се отскубна от едното място и да се присадя на другото ".

Откриване  на изложбата е 14 ноември (четвъртък) от 18:30 часа в Галерия “Графит ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР