Михаил Вълчев е легенда на Левски. Със сините“ той става

...
Михаил Вълчев е легенда на Левски. Със сините“ той става
Коментари Харесай

Михаил Вълчев пред Nostrabet: Левски ще спечели финала след редовното време |

Михаил Вълчев е легенда на Левски. Със „ сините “ той става два пъти първенец и три пъти притежател на Купата на България, само че по-интересното е, че в два от извоюваните финали за Купата централният нападател е основно настоящо лице при успехите над ЦСКА. Вълчев е печелил един път край против безконечния зложелател и като треньор на Левски с 5:0. Именно този триумф и първия му като състезател с 4:0 са най-големите победи на „ сините “ против „ алените “ във финали в тази конкуренция. До третата си Купа като футболист пък Мишо стига, откакто вкарва двата гола за своите във вратата на Георги Велинов.

В изявление за Михаил Вълчев се връща към трите епични триумфа против отбора от „ Армията “ и дава мнение за идната борба в неделя на „ Васил Левски “, за която билетите към този момент са разпродадени.

Г-н Вълчев, през юни 1982 година разгромявате ЦСКА с 4:0 и печелите първия си трофей с Левски. Какво си спомняте от този мач?

Излязохме с нападателен състав, като Добромир Жечев ми бе сложил задача да съм малко по-изтеглен, с цел да унасям Георги Димитров, Бог да го елементарни, и Георги Илиев, и по този начин да избавям пространства за Петър Курдов. Планът проработи, защото Петьо вкара два от головете.

Имахте ли сложни моменти?

Доколкото си припомням, контролирахме мача от самото начало. Тошко Барзов откри от дузпа, а Курдов удвои и на почивката се оттеглихме с удобна преднина от 2:0. Отчитайки обаче, че това е подъл резултат във футбола, излязохме пределно мобилизирани, с цел да вкараме трети гол и да ги довършим. Бързо стигнахме до него посредством Христо Денчев, Мир на праха му, след това Курдов оформи разгрома и последните 25 минути ги изиграхме за наслаждение.

През април 1986-а биете ЦСКА с 2:1 и още веднъж ликувате.

В този край двата тима излязоха без няколко титуляри, защото бяха на лагер с националния тим за Световното състезание в Мексико. Но и без тях имаше много положителни играчи на терена и бе забавно. Бяхме още със странните си имена - ние Витоша, а те – Средец. В последна сметка тактиката на нашия треньор Кирил Ивков се оказа печеливша.

Още до 22-рата минута реализирате два гола и на процедура решавате разногласието?

Просто материализирах напъните на другите. В 3-ата минута имах късмет да вкарам с добавка, откакто пропуснах дузпа, а по-късно бях изведен на чиста позиция и не можех да си разреша да сбъркам.

Като треньор на „ сините “ постигате най-убедителната им победа над „ алените “ във край – 5:0, през май 1998-а?

Имахме добър тим и от мен се искаше единствено да подредя вярно играчите и да им придам вярната конфигурация.

Какво си помислихте, когато при 1:0 Емил Костадинов раздруса напречната греда с бомбен шут?

Имахме шанс в тази обстановка, а и няколко минути противникът бе в напредък. Аз обаче имах вяра, че момчетата още веднъж ще напипат игровия си темп и ще отбележим втори гол. Точно това се случи през първото полувреме, а през второто ги смачкахме.

Как приехте закачката на почитателите на Левски, които споделяха, че сте победили с 5:0, с цел да поздравите ЦСКА за 50-годишния празник?

Аз повече бях задоволен, че сме зарадвали нашите последователи. Иначе сходни изречения не бяха нещо ново, единствено годините бяха изменени. Защото преди този момент Севдин се разписа в 30-ата минута и донесе триумфа на Марек във финала с ЦСКА, който празнуваше 30-годишен празник.

Какво очаквате от финала в неделя?

Абе, би трябвало да ги бием тези. Моите упования са за победа на Левски.

След постоянното време или след драма с продължения и вероятно дузпи?

Голове ще има, а Левски ще излезе краен победител след постоянното време.

Кой ще е ключът на „ сините “ към триумфа?

Доброто моментно положение на целия тим, съдържателния футболт, който играе и голямото предпочитание на всички тимът да прибави трофей във витрината си след 13-годишна пауза.

Публиката на Левски ще бъде допълнително. Това ще окаже ли въздействие?

Тя винага е била допълнително на тези мачове. Сега с изключение на всичко друго Левски би трябвало да завоюва и поради своите почитатели, които са с най-голяма заслуга да се избави от банкрут през последните две години. Феновете ни ще бъдат огорчени, в случай че не победим.

В рецесия ли е ЦСКА?

Не мисля. При разгромната им загуба в Разград мачът потегли неприятно за тях, а настрана им липсваха съществени реализатори. После обаче си върнаха самочуствието против една неузнаваема Славия. ЦСКА има и умел треньор, който се е потвърдил в родината на футбола.

Какво Ви харесва в Левски?

Харесва ми, че тази пролет се приближава оптимално до тима, който всички левскари желаят да виждат. И като игра, и като резултати. Още малко обаче би трябвало.

Какво имате поради?

Да се надгради състава през лятото. Трябва ни нов централен нападател, защото Бари е дееспособен и деятелен, само че успеваемостта му пред гола е ниска. Трябват ни и халфове, само че съм уверен, че треньорът ще се оправи. Вижте какво реализира с първата селекция, която направи през зимата. Убеден съм, че и в този момент е наясно какви попълнения и на кои постове са му нужни.

Загуба ли ще е за Левски, в случай че продаде Уелтон?

Първо, желая да кажа, че той се оказа отлична покупка и се трансформира в нападателя, който нашият клуб дълго търсеше. Но, знаете, че е футболът е и бизнес, а Левски непрестанно продължава да погасява отговорности. Затова никой не трябва да укорява управлението, в случай че одобри възможна оферта за бразилеца, която е съответна на неговите качества.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР