Михаил Цонков Повече от 200 души се събраха пред сградата

...
Михаил Цонков Повече от 200 души се събраха пред сградата
Коментари Харесай

Мощна подкрепа за родните граничари. Цонков: Изпълнихме дълга си

Михаил Цонков Повече от 200 души се събраха пред постройката на Съдебна палата-Бургас в поддръжка на българските граничари Николай Костов, Михаил Цонков, Живко Петков и Николай Петков , откакто турските управляващи възобновиха следствието против тях за гибелта на турски риболовец.
 
 проява граничари Бургас Снимки: Лалка Димитрова
Държавата би трябвало да се намеси съществено в такива случаи. Тук не става въпрос за транспорт на опиати да вземем за пример, отнася се за отбрана на българската граница. Трябва да бъде назначен и български юрист , които да съставлява граничарите ни в Турция “, сподели омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев.
 
Точно в 10.00 ч. през днешния ден стартира съвещанието на районните магистрати по желаната правосъдна поръчка от турския Тежък углавен съд в Къркларели . Четиримата български граничари би трябвало да осведомени още веднъж с обвиняването , както и да бъдат разпитани.
 
 проява граничари Бургас Снимки: Лалка Димитрова-->
Първото съвещание по правосъдната поръчка на турската страна се организира в средата на юли т.г. Делото обаче беше отсрочено, като районните съдии се позоваха на текстове от Европейската спогодба за правата на индивида , в които се показва, че обвинените би трябвало да се срещнат с обвиняването, което да им даде опция да изградят защитната си теза.
 
 проява граничари Бургас Снимки: Лалка Димитрова
Случаят е от 17 април 2008 година Край Резово  българските граничари пробват да пресекат опит на турски риболовен транспортен съд да навлезе в български териториални води.
 
Турските риболовци обаче не се подчинили на заповедта по тази причина и държавните ни чиновници употребявали служебно оръжие. У нас делото е завършило на всички инстанции. Разследването в Турция обаче продължава.
 
 Михаил Цонков Снимка: Лалка Димитрова
" Радвам се, че има толкоз доста будни българи. Заедно можем да реализираме всичко. Всички сме свършили работата си, това е било наш дълг към родината. Опазили сме държавните граници и тези на Европейски Съюз. Благодаря на всички, които застанаха зад нас и не престават да ни поддържат ", сподели Михаил Цонков.
 
" Очакваме обнадеждаващи резултати. Познавам момчетата като честни. Хора, които се отдадоха, с цел да защитят българските граници . Мнението ми през днешния ден не е по-различно от това, което беше преди 10 години. Редица спогодби по интернационалните спогодби сред България и Турция не се съблюдават. Този развой буксува ", разяснява общинският консултант Живко Табаков, който също се включи в демонстрацията.

Делото беше отсрочено за 9 ноември 2018 година По искане на юристите на българските граничари до тогава би трябвало да бъдат събрани всички материали, които да бъдат предадени на съда в Къркларели. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР