Михаил Стоянов Facebook Twitter Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn

...
Михаил Стоянов Facebook
Twitter
Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора предлага държавата да обезщети собствениците в "Бедечка"

Михаил Стоянов
Facebook Twitter Viber Още благоприятни условия за шерване Гугъл Plus LinkedIn Email 11:51, 18 юни 17, 2115 30
© Михаил Стоянов

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров (ГЕРБ) гласоподава тази заран в локалния референдум за бъдещето на градския парк " Бедечка ". Той съобщи, че е дал своя вот за зелена Стара Загора и прикани своите съграждани да са по-активни в допитването.

Ако зелените площи в " Бедечка " бъдат непокътнати, ще беседвам с премиера Бойко Борисов за обезщетяване на притежателите на парцели в него, сподели кметът с ангажимента, че трябвада се изчака резултатът от днешния избор.

Жителите на града вземат решение дали общината да отчужди частни парцели, попадащи на територията на парка " Бедечка " или да разреши строителство в тях. Проблемът е финансов, тъй като за отчуждаването са нужни най-малко 33 млн. лева, а още десетки - за построяването на инфраструктурата на парка.

По думите на кмета, в случай че се стигне до обезщетяване, е допустимо това да стане с държавни парцели и тгова ще е тематиката на диалога му с министър-председателя.

За да бъде признато решение по въпроса, подложен от референдума, в него би трябвало да вземат участие 40% от гласоподавателите, които имат право на глас. Тоест - участниците да са най-малко 60 хиляди души. За да бъде признато решение пък, за него би трябвало да дадат гласа си над 50% от гласувалите.

Според изборната комисия до 10.30 ч са дали своят вот едвам 3 на 100 от гласоподавателите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7328)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР