Михаил Миков отказа да влезе в ръководството В ръководството на

...
Михаил Миков отказа да влезе в ръководството В ръководството на
Коментари Харесай

Станишев и Пирински в ръководството на 50-ия конгрес на БСП

Михаил Миков отхвърли да влезе в управлението

В управлението на 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия влязоха водачът на ПЕС и някогашен министър председател Сергей Станишев, както и някогашният ръководител на Народното събрание Георги Пирински. Предложението за това бе направено при започване на конгреса.

Предложено беше и някогашният ръководител на партията Михаил Миков да влезе в състава на управлението. Той обаче отхвърли, като съобщи, че не желае да взе участие и не желае да излага претекстове, тъй като те са ясни.

Конгресът продължава през днешния ден и на следващия ден и се организира в НДК. В него вземат участие над 1000 делегати. Те ще би трябвало да вземат значими решения.

„ Преди да погледнем към идващите 4 години дано оценим отминалите 4. Започнахме ги с заричане да променим Българска социалистическа партия, с цел да променим България. Поставихме си 6 задания преди 4 години и ги изпълнихме парламентарната група трансформира програмата на партията в действителни законодателни дейности, беше извънредно дейна и заслужава високата оценка на конгреса и на партията. Третата цел беше различен проект за ръководство на страната. Изпълнихме го ", съобщи Нинова при откриването на конгреса.

„ Основните решения са 2. Едното е приемане на политическите документи, които да са насочна точка за уповавам се предварителните избори в България. Второто е да се избере новият народен съвет, който ще работи идващите 4 години ", изясни Христо Проданов, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия за България.„ Идеите, които ни събират, търпят и развиване, съгласно променените условия. Ако те не се разискват на най-висшия конгрес на партията, то Българска социалистическа партия остава в предишното и по тази причина може би протестиращите не я припознават като опция ", съобщи Красимир Янков.

„ Ситуацията в България е такава, че ще се наложи всяка политическа мощ да каже какво ще се прави ", разяснява Крум Зарков.

„ Не чакам бурни пристрастености, а да се събере силата, която вложихме във вътрешно партийния избор. Тя ни откъсна от дневния ред на обществото ", съобщи Драгомир Стойнев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР