Михаил Горбачов, последният съветски лидер, беше шокиран и объркан от

...
Михаил Горбачов, последният съветски лидер, беше шокиран и объркан от
Коментари Харесай

REUTERS: Преводачът на Горбачов: Той почина шокиран и объркан от конфликта в Украйна


Михаил Горбачов, последният руски водач, беше шокиран и комплициран от украинския спор в месеците преди гибелта си и психически смачкан през последните години от влошаващите се връзки на Москва с Киев, сподели неговият преводач в четвъртък, предава Ройтерс.

Павел Палажченко, който работи с починалия руски президент в продължение на 37 години и беше до него на доста срещи на върха сред Съединени американски щати и Съветския съюз, беседва с Горбачов преди няколко седмици по телефона и сподели, че той и други са били изумени от това какъв брой травматизиран е той от събитията в Украйна.

„ Не единствено специфичната военна интервенция, която стартира на 24 февруари, само че и цялата еволюция на връзките сред Русия и Украйна през последните години беше в действителност, в действителност огромен удар за него. Това в действителност го смаза прочувствено и душевен, “ сподели Палажченко в изявление за Ройтерс.

„ За нас беше доста явно в диалозите ни с него, че той беше шокиран и комплициран от протичащото се (след като съветските войски навлязоха в Украйна през февруари) заради всевъзможни аргументи. Той вярваше освен в близостта на съветския и украинския народ, той вярваше, че тези две народи са смесени. "

Президентът Владимир Путин изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари в това, което той назова " специфична военна интервенция ", която съгласно него е нужна, с цел да се подсигурява сигурността на Русия против разширяващия се боен съюз на НАТО и за отбрана на рускоезичните.

Киев твърди, че не съставлява опасност и в този момент се пази от непредизвикана нападателна война в имперски жанр. Западът наложи широкообхватни наказания на Москва, с цел да се опита да накара Путин да изтегли силите си обратно, нещо, което той не демонстрира признаци да прави.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР