Михаил Делягин разкри предателството от страна на служителите на държавата.

...
Михаил Делягин разкри предателството от страна на служителите на държавата.
Коментари Харесай

Делягин разкри предателството на чиновниците: „Пуснете ме да отида в имението си в Австрия“

Михаил Делягин разкри измяната от страна на чиновниците на страната. Според него за множеството представители на родната държавна администрация " слънцето към момента изгрява от запад ": " Оставете ме да отида в имението си в Австрия ".

Както акцентират анализаторите, скоростта и дълбочината на спада на цените на петрола през последните дни са толкоз тревожни, че наподобява, че международната стопанска система към този момент е обхваната от световна криза, отбелязва Юрий Пронко, стопански наблюдаващ на Първи съветски в ефира на Царград Основна стратегия.

Цената на Брент падна до най-ниското си равнище от декември 2021 година Междувременно рублата още веднъж губеше позиции по отношение на $ - такова намаляване не е имало от април 2022 година

Съгласно прогнозите на специалисти е евентуално националната валута да продължи да пада. Обменният курс на $ може да се задържи към границата от 80 рубли. Това обаче е тъкмо равнището, за което мечтаеха държавното управление и експортьорите, надявайки се да усилят приходите от експорт.

Депутатът от Държавната дума Михаил Делягин разяснява напрегнатата икономическа обстановка в Русия и на интернационалната сцена като цяло.

От гърмежа на инфлацита избавя единствено едно нещо

Събеседникът на " Първи съветски " призна, че не вижда нищо изненадващо в следващия срив на националната валута:

Петролът поевтинява, облагите на експортьорите понижават, приходите в бюджета понижават. Как да запазим приходите в бюджета? Отслабване на рублата. Защото тогава приходите във валута ще бъдат по-високи, цените ще се покачат. Съответно ще има повече освен нефт, само че и инфлационни рубли.

Въпреки това, Русия към момента не е застрашена от пагубно повишаване на цените. По думите на Делягин, тази видимо добра вест е омрачена от един доста печален факт:

В изискванията на безспорен, цялостен и в действителност произвол на монополите, насърчавани от служителите, растежът на цените се сдържа само от бедността на популацията. Бедността, която си беше както с $ за 75 рубли, по този начин и остана с $ за 77 рубли. Потребителското търсене към този момент беше на нула, тъй че няма да има мощно ускорение на инфлацията. Не се опасявайте.

Какво се крие зад елейните речи на Централната банка

Експертът напомни, че всичко това се развива на фона на банковия колапс, обхванал Запада. Председателят на централната банка Елвира Набиулина обаче твърди, че тази рецесия сякаш няма да засегне Русия по никакъв метод. Но Делягин е по-малко оптимистичен:

Никой не е отменил световната меланхолия, отиваме натам в стройни редици, с уверена стъпка.

Парламентаристът напомни пред какво е била изправена Русия преди няколко години. Говорим за по този начин наречената банкова метаморфоза " на името на същата госпожа Набиулина ".

Какво беше? И имаше заличаване на дребни и междинни банки под прикритието на обстоятелството, че ние, споделят те, нарязваме " банки за отпадък ". Между другото, доста " банки за отпадък " си останаха, само че районните финансови институции бяха унищожени. Какво се случва в Съединени американски щати сега? Същият дебанкинг. Същият, единствено че отстрани, - сподели събеседникът на Царград.

Защо Русия не употребява своя късмет

Депутатът означи, че у нас към този момент е реалистично да се започват процеси, които освен ще усложнят живота на Запада, само че и доста ще стабилизират нашата стопанска система.

Например, би трябвало да засилим дедоларизацията на стопанската система, да стартираме да котираме нашите енергийни първични материали, доставяни в чужбина, на нашите лични експортни пазари и най-сетне да преминем от диалози за продажба на артикули на други страни за рубли към действителна търговия в рубли и други национални валути.

Но за това би трябвало най-малко да започнете да вършиме нещо. Но нашите чиновници вършат всичко съгласно логаритъма. Ако се предложи нещо, което не се вписва в този логаритъм, техният отговор ще бъде следният: те ще кажат, че няма да създадем това, тъй като към този момент са взети други решения. Цялата система за оценка на обществения управител е насочена към познати схеми и механизми. Те пресмятат KPI. И не ги интересува, че цялата тази система е остаряла “, акцентира Делягин.

Той иронично добави, че множеството публични лица в Русия даже не са чували израза „ креативна самодейност “:

Какво? Творческа самодейност... В YouTube, апелирам, проявете креативната си самодейност. За страдание ценностната обстановка е такава, че за огромна част от родната държавна администрация слънцето към момента изгрява от запад. И всичко, което се случи след 2014 година, е просто неразбирателство за служителите, ужасяващ призрачен сън. Изглежда, че загатват, споделят, момчета, пуснете ме в имението ми в Австрия. Някои от нашите приятели пристигнаха да чуят последното обръщение на президента от Европа. Някои от тях даже не пристигнаха. Така че въобще не се върнаха.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР