Михаела Михайлова, Novinite.bg Не знам дали и вие сте като мен,

...
Михаела Михайлова, Novinite.bg
Не знам дали и вие сте като мен,
Коментари Харесай

Проба грешка: Кола маска дома - мисията възможна

Михаела Михайлова, Novinite.bg

Не знам дали и вие сте като мен, само че за своите 26 години постоянно съм употребила бръснач, с цел да отстрани нежеланото окосмяване. 

Започнах доста рано, като тинеийдърка. Майка ми, несъмнено, беше срещу и ми споделяше, че върша неточност. Имаше няколко опита да ме заведе на кола маска при козметик, само че болката за мен беше непоносима и се притеснявах от цялото пищене и хвърляне, което причинявах на нищо неподозиращата козметичка. Та.. след две визити се отхвърлих. 

По-късно получих за подарък - епилатор. Положението беше същото, неприятно. 

Отдавна не съм употребила депилиращ крем, само че преди десетина години миришеше токрисично, само че въпреки всичко си вършеше работата, горе долу и успявах да се оправя и да не се безпокоя по какъв начин наподобявам. Но, да си кажем почтено - резултатът е същият като на бръснач. След няколко дни би трябвало да се повтори. А какъв брой по-лесно и бързо в със самобръсначката… и няма убийствена миризма. 

Майка ми, въпреки това, постоянно е употребила епилатор, кола маска с ленти вкъщи. Винаги съм й завиждала малко, за тези й умения. 

И по този начин от както се помня употребявам самобръсначка. На третия ден към този момент косъмчетата са се надигнали - подготвени за война. От един корен излизат по три. Искаше ми се да променя това. 

Нали знаете, нова година, ново аз. Та и аз по този начин. Още ноември месец, на пониженията си взех твърда кола маска. Уж безболезнена. Никак не имах вяра, че това знамение и " без болежка ” може да се употребяват е едно изречение. 

Започвах да тествам, след няколко изгледани клипа в Тик Ток и Youtube, крещя си: " е к`во толкова, мога и аз ”, само че както при всяко нещо - има си тънкости. 

Ето какво научих и какви неточности направих: 

Първо и най-важно, съгласно мен, е кожата да бъде добре хидратирана. Изводът ми е, че колкото по-суха е, толкоз повече боли.

Важна стъпка, която може би множеството дами подценяват е скрабът за тяло. Той отстранява мъртвата кожа и предотвратява врасналите косъмчета. Не е нужно да инвестирате в артикули от дрогерията, може да си извършите сполучливо скраб и вкъщи. Съставките са във вашия долап - захар, кафе, зехтин и готово. 

Добре почистената и хидратираната кожа съгласно мен са ключът към безболезнената кола маска.

Друго значимо нещо е мястото, на което я поставяте да е изсъхнало. Грешка номер едно, която върших, когато премахвах косъмчетата от горната си джука беше да съм нанесла олио, серум на нея, малко преди да стартира. Тогава забелязах, че се отлепя доста по-трудно и боли повече. Същото беше и в зоната на подмишниците. За хората, които са по-пълнички (като мен) или пък повече се потят, бих посъветвала да употребяват бебешка пудра, с цел да може всички дребни гънки да са добре подсушени. Да си кажем нещата както са… хаха 

Научих още, че пластът кола маска не би трябвало да е нито прекомерно тъничък, нито прекомерно пълен. Ако нанесете малко количество, може да се скъса. Трябва процедура, с цел да свикнете с точното количество. 

След като сте сложили продукта, уверете се, че сте нанесли и " бордюрче ”, в края. Така елементарно ще го отлепите, без да заплаха да счупите нокът, до момента в който " човъркате ”. 

Внимавайте маската да не е прекомерно гореща, с цел да не се изгорите, само че и не прекомерно студено, няма да се разнесе добре.
      View this post on Instagram

 

Добра светлина. Намерете ярко място, където да се епилирате. Важно е да виждате добре както се случва, с цел да не пропуснете цяла линия от крайници си, да вземем за пример. 

Цялата публикация четете на 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР