Михаела и Борислава Караджови са ни познати още като Sisters

...
Михаела и Борислава Караджови са ни познати още като Sisters
Коментари Харесай

Когато отговорът на въпроса “Как си? се окаже болезнен

Михаела и Борислава Караджови са ни познати още като Sisters in Draw. Сестри в живота, сестри и в креативен тандем в изобразителното изкуство, дружно те разпростират евентуално най-мащабния си досега план.
 TimeHeroes, Денислав Стойчев, Doza, доброволчество и изложбата
Необикновената галерия на героите на България

Добрите хора са на всички места към нас

To me, to you е самостоятелната им галерия, чиято цел е да покаже, че отговорът на другояче простичко звучащия въпрос " Как си? " може да бъде мъчителен. Въпрос, който някои не желаят да чуват и на който в множеството случаи не желаят и да дадат отговор.

Изложбата " приказва " за депресията. Именно това тежко положение на мозъка, духа и тялото можем да открием във всяка една от илюстрациите от to me, to you. Всички те са пропити с болката, страха, гнева, апатията, примирението, отчуждението, самотата, безсънието и още хиляди положения, с които е придружена депресията.
 Снимка 591403

Тя е безмълвно място, изпълнено с оглушителни викове. И с цел да подчертаят това мощно опълчване, Михаела (Stalker Since 1993) и Борислава (Borislava MadeIt) Караджови вкарват тон в имерсивната си изложба-инсталация.

Освен с илюстрациите си, лицето на депресията те ни помагат да опознаем и посредством музикалното оформление, което ни превежда през всяка от " стаите ". А с думите и музиката си артистите Гена, Григовор и Мила Роберт способстват за аудио-визуалното прекарване на илюстрациите.
 Снимка 591401

Целта на изложбата to me, to you, сплотяваща илюстрацията, музиката и депресията е да помогне на хората, които минават през това положение и да знаят, че не са сами. Послание обаче е заложено и за тези, на които то не им е познато. " Да съпреживеят и да бъдат по-емпатични, с цел да могат да оказват помощ на другар, в случай че той отиде при тях и им показа ", казва Борислава Караджова.

Според нея и сестра ѝ Михаела няма значение дали човек е илюстратор, програмист, артист или каквато и да е друга специалността му. Депресията не се интересува от това. Двете илюстраторки, чието главно занятие и " оръжие " е изобразителното изкуство, демонстрират по какъв начин самите те виждат лицето на депресията по метода, по който умеят - посредством рисуването.
 The Sofianer, градинка “Кристал ”, София и изложбата, въодушевена от списание The New Yorker
София - колкото поетична, толкоз и неуместна

Десетките лица на столицата

to me, to you  е до 30.10. (неделя) , на буферния паркинг на Интер Експо център (вход откъм метростанцията) с вход свободен. Повече информация за събитието има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР