Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Снимка Асошиейтед прес Най-големият

...
Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Снимка Асошиейтед прес Най-големият
Коментари Харесай

Истанбул отново се разлюля от земетресение

Михаел ГУШЕВ, сътрудник на вестник МАРИЦА

Снимка Асошиейтед прес

Най-големият град в Турция, Истанбул, бе разтресен от земетресение през днешния ден следобяд.

Според вест от последния миг, земетресение с магнитуд 3,9 разклати мегаполиса.
Първото изказване пристигна от Министерството на вътрешните работи. Заместник-министър Исмаил Чатаклъ съобщи в профила си в обществените мрежи, " Земетресение с мощ 3,9 по Рихтер стана в Истанбул в 15.07. Към момента не е получено уведомление за вреди и жертви, показа той.

Губернаторът на Истанбул Али Йерликая направи изказване след земетресението: " Няма известия за опустошения в нашите звена за сигурност и общинска полиция. "

Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към Министерския съвет (AFAD) разгласи силата на земетресението, като 3.9. Докато обсерваторията Кандили, която се намира на Босфора, дефинира степента на труса, като 4.2.
Съобщено беше, че епицентъра е бил в азиатския квартал Картал. Земетресението е станало на 7 километра подземен.

Да малко време жителите на мегаполиса са усетили спирания в мобилните мрежи, защото е регистрирано рекордно ползване.

Жител на Истанбул, живеещ в Султанбейли, написа на уеб страницата на Евро-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC), че е доста изплашен. Друг истанбулец в Самандъра сподели: " Сякаш земята се срути, удари два пъти. "

Във включване в предаване онлайн на тв СиЕнЕн Тюрк, специалист по трусове доцент Д-р Йълдъръм Гюнгьор сподели, " Всички се вълнуват дали това е предвестител на по-голямо предстоящо земетресение. Трябва да знаем, че земетресение може да се случи във всяка точка на Истанбул. В Турция има над 550 дейни точки. При такива трусове могат да зародят нови такива. Това е една от тях. "

Предишното по-голямо земетресение с магнитуд 5,8, което се случи през септември 2019 година в Истанбул, което е доста покрай Северната Мраморна разложна линия, и тогава провокира огромна паника
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР