Миграционният поток от Турция към България е доста увеличен. Говорим

...
Миграционният поток от Турция към България е доста увеличен. Говорим
Коментари Харесай

Безлов: Потокът на мигранти от Турция към България се увеличава

" Миграционният поток от Турция към България е много повишен. Говорим за към 7500 индивида ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

В миналите две години поради пандемията и рестриктивните мерки за напредване мигрантският напън беше доста невисок. Очакваше се, че ще има пик. През летните месеци нормално потокът нараства, изясни той.

" Неприятното за България е, че тези 7500 индивида са прекалено много за средата на годината като статистика. Това ни връща в интервала 2013-2014 година ", добави Тихомир Безлов.

По думите му прави усещане, че има съвсем еднакъв брой минали през страната ни и регистрирани с тези през Гърция. Обикновено Гърция има до 10 пъти повече бежанци, изключително през огромната рецесия от 2015 година, сега мигрантите в Гърция са към 9000, посочи Безлов.

Според него повода за нараствания поток към България е политиката на Гърция да понижи внезапно потока на мигрантите през страната им. Другата причина е, че Турция престана да пази границата си към България, посочи Тихомир Безлов.

Посочи, че данните на Министерство на вътрешните работи не дават изясненост каква е демографията на мигрантите. Вижда се, че каналджийството се връща в старите си равнища, разясни Безлов.

Той означи, че си заслужава да се разяснява фактът, че данните за това какъв брой цялостни са бежанските ни лагери са махнати от Агенцията за бежанците.

" Това не дава опция да разберем каква е действителната обстановка и има ли възможност тук-там да възникне напрежение ", сподели още Тихомир Безлов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР