Миграционният натиск се засилва, заради събитията в Афганистан и Сирия.

...
Миграционният натиск се засилва, заради събитията в Афганистан и Сирия.
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Имаме данни, че 10 полицая подпомагат трафика на мигранти у нас

" Миграционният напън се ускорява, поради събитията в Афганистан и Сирия. Турция е концентрирала всичките си сили на границата със Сирия. В страната има невиждан напън на мигранти, които желаят да се придвижат до Западна Европа. Досега не е имало толкоз натоварен напън. Имаме данни, че 10 служителя на реда подкрепят незаконния трафик на мигранти у нас. Текат процесуално-следствени дейности и когато се съберат задоволително доказателства, те ще бъдат подведени под отговорност. Ще бъда праволинеен. Те провалят напъните на хиляди чиновници, които се пробват да спрат трафика на мигранти ", това съобщи служебният мминистър на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на бТВ.

" Аз персонално съм разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ сега. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ. До момента Министерство на вътрешните работи не бе работило по съответния сигнал. Имаме убеденост, че по някои от тези сигнали ще се открият закононарушения. Вярвам, че има забъркани и лица, които в някаква форма са взели участие в ръководството ", акцентира министърът.

" Всички сигнали, свързани с така наречен " мутри ", са издирени, разпознати и тествани. Голяма част от тях са забъркани в другите политически поръчки и разпределянето на финансовите потоци. При сходни практики се наблюдава пътят на парите. Има цялостен синхрон сред институциите ", уточни Демерджиев.

" Работим еднообразно по всички сигнали, без значение от кого са подадени. Надявам се резултати да има преди изборите и те ще бъдат огласени. Борим се за определяне на закононарушения и наказателни процедури, основани на годни доказателства ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР