Миграционният натиск, който се наблюдава върху страната ни в момента,

...
Миграционният натиск, който се наблюдава върху страната ни в момента,
Коментари Харесай

Бившият директор на „Гранична полиция“ Светлан Кичиков: Рашков загуби една година, а трябваше да се стопира вълната от мигранти

„ Миграционният напън, който се следи върху страната ни сега, беше предвидим. Още предходната година, когато започнаха огромните промени в Министерство на вътрешните работи с  махане на най-различни чиновници, които са специалисти, бяха неналожителни промени “.

Това съобщи пред БНР гл. комисар Светлан Кичиков, някогашен шеф на Гранична полиция (до юни 2021 г.).

„ Прокламираната смяна от ексминистър Бойко Рашков – закриване на полицейското ръководство в Болярово, а чиновниците му да бъдат трансферирани в новосъздаденото Гранично полицейско ръководство – Резово. Първо – не са основани обикновени условия за работа на тези хора там, те нямат квартири там. Една изтощеност, насъбрана от засиления миграционен напън, води до пропуски в работата на граничната полиция “, разяснява той.

„ Последната една година беше изгубена. Ако бяха се вслушали в мненията на специалистите, отчетите, които бяха предоставени. Миналата година година се наложи да пиша един отчет, това нещо го бях планувал, тъй като знаете каква беше обстановката в Афганистан, а по-късно се промени и в Близкия изток. Трябваше да се вземат съответни ограничения доста по-рано, с цел да бъдат стопирани тези мигрантски талази. А не беше направено нищо, просто бяха сменяни хората “, счита Качиков.

Той прикани за използване на най-строгото наказване на каналджиите и помощниците им, които придвижват мигранти през страната ни.

По думите му засилен миграционен напън се следи и в Гърция, и в други страни от района.

Според бившия шеф на Гранична полиция не е съзнателно провокиран от турската страна натискът на българската граница.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР