Миграционният натиск към страната ни в момента идва от гръцката

...
Миграционният натиск към страната ни в момента идва от гръцката
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: Миграционният натиск към България идва от гръцката граница

Миграционният напън към страната ни сега идва от гръцката граница.Това сподели в Брюксел министър председателят Бойко Борисов по време на срещата на върха, отдадена на миграцията. Той заяви, че страната ни е върнала със самолети близо 3000 афганистанци, нелегално пристигнали у нас. Европейските водачи се договориха за повсеместен и по-гъвкав метод към миграцията, като всяка страна способства с каквото може за оправянето с нея. Според Борисов, България способства с опазването на външната граница на Европейски Съюз.

Повече детайлности за срещата в Брюксел вижте от кореспондента ни Десислава Апостолова.

Държавите остават разграничени по какъв начин да бъдат преразпределени мигрантите вътре в Европейския съюз. Според Бойко Борисов има три групи страни - едни, които са изрично срещу приема на мигранти, втори, които са съгласни, само че при избрани условия и трети, които най-вече страдат от мигрантския поток и упорстват за повече взаимност от Европа.

На срещата беше разисквано и огромното значение на сключването на съглашения с трети страни, най-много от Северна Африка. Днес с изключение на за Египет, се заприказва за Мароко.

Самият Бойко Борисов заяви, че идващият вторник ще посети Египет и ще организира срещи на високо равнище.
Бойко Борисов, министър председател на България: Във вторник на най-високо равнище ще проведем срещи в Кайро по всички тези тематики, които би трябвало да се прегледат в два аспекта. На никоя страна не би й станало прелестно, в случай че кажеш - даваме ви мигранти, за което плащаме. Точно противоположното - би трябвало да има вложения и развиване, а те да демонстрират взаимност за парите, които получават, надлежно да си държат хората на тяхна територия, тъй като в Египет има пет милиона мигранти.
И една любопитна детайлност от срещата в Брюксел - нощес хърватски публицист улови инцидентно водачите на Белгия и Люксембург, френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, които се появиха в локално заведение за по бира и пържени картофки след срещата за Брекзит. На въпрос от инцидентен минувач към Меркел за резултатите от срещата, тя отговори, че не желае да й скапват вечерта с тематиката Брекзит.
 В Брюксел поздравиха Борисов за метода, по който страната ни пази границите В Брюксел поздравиха Борисов за метода, по който страната ни пази границите
На срещата на върха в Брюксел държавните и държавни ръководители на страните от Евросъюза през днешния ден разискват миграцията и сигурността. Българският прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР