Миграционният натиск е далеч по-нисък от нивата през 2015 г.

...
Миграционният натиск е далеч по-нисък от нивата през 2015 г.
Коментари Харесай

Младен Маринов: Политиците да не се заиграват със страховете на хората по темата с мигрантите

Миграционният напън е надалеч по-нисък от равнищата през 2015 година и 2016 година, с известно нарастване в края на 2018 година и то главно във връзка с българо-гръцката граница.

Това сподели вътрешният министър Младен Маринов след разискване на годишния регистриран разбор на активността на Гранична полиция. Заради това ще бъдат дислоцирани сили и механически средства за видеонаблюдение по южната ни граница. Отчитаме доста понижение при опитите за прекосяване на българо-турската граница, добави Маринов и регистрира, че оградата по границата с Турция е дала резултат.

Вътрешният министър разяснява още, че спешните центрове за бежанци, които би трябвало да се изградят у нас по южната ни граница с Турция, са част от Стратегията за справяне с рецесии при възможна мигрантска вълна. Те се построяват с отпуснати средства от Европейска комисия. Той означи, че в Съвета по вътрешни работи и правораздаване е декларирал твърдата позиция на Министерство на вътрешните работи за приемане на решение по въпроса с мигрантската вълна, което да докара до това, че при възможна рецесия ще има взаимност от страните, които не са на първа линия за подкрепяне и справяне с зародили проблеми.

Маринов прикани политиците да не се заиграват със страховете на хората по тематиката с мигрантите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР