Мигрантският натиск на българо-турската граница се дължи на две години

...
Мигрантският натиск на българо-турската граница се дължи на две години
Коментари Харесай

Борисов: Две години бездействие са причината за мигрантския натиск върху България

Мигрантският напън на българо-турската граница се дължи на две години безучастие, в този момент тематиката още веднъж се слага на най-високо равнище, съобщи на конференция в Ямбол водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му, до момента в който Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, мигрантският напън се е нараснал, тъй като е имало безучастие във връзка с граничната ограда и положението й. Сега по думите на Борисов има възобновяване на диалозите с турската страна по въпроса и по тази причина той е оптимист, че казусът ще се реши.

Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган – тематиката за миграцията бе сложена, Вежди Рашидов отиде в Турция, срещна с Ердоган – тематиката за миграцията бе сложена, делегация от Турция е в Народното събрание – тематиката за миграцията бе сложена, изброи Борисов, само че добави, че тези диалози са се забавили с две години. Преди две години имахме нула миграционен напън, сподели още водачът на ГЕРБ и съобщи, че това се дължи на персонални задължения от страна на турския президент и на ръководителя на Европейската комисия.

По тематиката приказва и някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов. Не можеш две години да не си правил нищо по оборудването и да искаш то да прави работа, сподели той във връзка неприятното положение на оградата по границата и желанията на служебното държавно управление да направи поправки и рационализация на техническото оборудване. Според Маринов, още когато оградата е минала за стопанисване към Министерството на вътрешните работи (МВР) е станало ясно, че няма да има финансов запас за поддържането й.

В състава на Министерство на вътрешните работи има сили, които могат да се оправят с мигрантския поток, само че няма качествени политически и професионални ръководители, които да ръководят противопоставяне на този напън, счита Христо Терзийски, някогашен министър на вътрешните работи от държавното управление на ГЕРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР