Мигрантският натиск е процес, който за съжаление продължава от 2013

...
Мигрантският натиск е процес, който за съжаление продължава от 2013
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Само през 2022 г. на границата ни са спрени 86 000 мигранти

" Мигрантският напън е развой, който за жалост продължава от 2013 година " Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Това е развой, който не касае единствено Министерство на вътрешните работи и нашата страна, а е световен и визира доста страни в Европа и отвън нея. Предвид тези условия, които се случват отвън територията ни, този мигрантски напън с годините от ден на ден ескалира. От предходната година до в този момент мигрантският напън на нашата южна граница се е нараснал пет пъти. От началото на годината имаме над 86 0000 случаи, които са предотвратени от наши чиновници по границата и недопуснати да влязат на територията на страната ни. Представете си това разрушено по дни за какъв напън става въпрос. Полагаме големи старания за преодоляването. Мобилизирали сме голям запас от хора и техника. Привличаме в съдействие и екипи на Фронтекс. Вчера имахме диалози и с шефката на Европол. Това са едни незаконни групи, които работят на интернационално равнище. Канали, които стартират надалеч от границите на България и не престават в Западна Европа. Ето за какво ние подхващаме комплекс от ограничения. Например привличане на спомагателни чиновници, повече модерна техника, която да компенсира неналичието на хора, също по този начин сме привлекли и хора от армията ", сподели той.

" Да, има и забъркани хора от органите на реда и това е проблем, с който имаме твърдата воля да се оправим. Този трафик на хора генерира големи средства. Един подобен мигрант преведен през нашата територия, услугата е към 1000 $. Представете си група от 50 души какъв брой носят. За страдание имаме данни и за чиновници, които вземат участие в тези незаконни схеми. Спрямо тях има твърда воля и се взимат всички нужни ограничения ", разяснява още Тодоров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР