Мигрантската вълна е неизбежна, тя не е непосредствено предстояща, независимо

...
Мигрантската вълна е неизбежна, тя не е непосредствено предстояща, независимо
Коментари Харесай

Николай Радулов, ИТН: Оградата на границата е направена да забавя преминаването, а не да спира когото и да било

Мигрантската вълна е неизбежна, тя не е директно идна, без значение от това, което се приказва в медиите. Това съобщи в проф. Николай Радулов, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание от " ИТН ".

По думите му в този дребен прозорец от време би трябвало да се оправят проблемите по границата, да се подготвим за тези, които съумяват да минат границата и какво ще се случи по-нататък с тях. И счита, че не сме закъснели. От инспекциите, които са направени по границата, се е открили, че има потребност от съществени ограничения.

Проф. Радулов беше безапелационен, че оградата по границата не е компрометирана, има проблеми по метода, по който е основана. Те би трябвало да се оправят, само че се изисква запас и време.

Николай Радулов разясни, че оградата е оборудване на 200 км. Поддържането му е било работа на регионалните шефове, в този момент Министерство на вътрешните работи се захваща да го стопанисва.

" Тази ограда не е направена да стопира който и да било, тази ограда е направена да забавя прекосяването, с цел да могат патрулите и силите, които са ситуирани на границата, да работят съответно ", разясни проф. Радулов.



И сподели, че за момента силите на Министерство на вътрешните работи са задоволителни по границата, има командировани чиновници от вътрешността на страната. Подчерта, че непрестанно се работи по софтуера и хардуера, които дават отговор за ранното откриване на извършители да работят.

" Има недостатъци и те са несъотносими във връзка с средствата. През 2013, 2014, 2015 към 300 милиона отидоха за повишение на граничния потенциал - това включва всички тези уреди. Две години по-късно се дадоха още 200 млн. за това оборудване, което в действителност е една телена ограда със серпантин ", напомни ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание.

Според него това не е задоволително, това е чисто физическа мярка, която няма да ни защищити, само че ще ни даде време и благоприятни условия хванатите по време на прекосяването да не допуснем да преминат.



По думите му хванатите в страната мигранти са минали границата със съдействието на локални хора, които познават пътеките, познават режима на деяние на Гранична полиция.

" И за жалост, не може да мине без подпомагане на чиновници на полицията ", означи Николай Радулов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР