Мигрантите ще бъдат връщани в Турция, Мароко, други държави или

...
Мигрантите ще бъдат връщани в Турция, Мароко, други държави или
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ще връщаме мигранти в Турция и Мароко

„ Мигрантите ще бъдат връщани в Турция, Мароко, други страни или в сигурни зони, в които няма война. Афганистан е нестабилна като страна, само че има зони, където има непоклатимост и могат да се подсигуряват човешките права. Мигрантите ще бъдат връщани назад. Връщането няма да е ангажимент на България, както беше до момента, а ще бъде на Европейския съюз. Спечелихме тази борба в Европейския парламент “, добави тя.

 

„ Като лидер на листата на Българска социалистическа партия на изборите през 2019 година вкарахме петима евродепутати. Сега зависи какъв брой места желаят от Българска социалистическа партия да завоюват в Европейския парламент. Винаги съм отстоявала идея и в публицистиката, и в политиката. Имала съм ясна гражданска позиция. Целите, които съм си поставяла, съумяха – Пактът за миграция, медийното законодателство, защитаващо публицистите, въвеждане на бистрота на финансирането на медиите, както и законодателството за корупцията. Член съм на Мониторинговата група за господство на закона, в която има 14 евродепутати от 705, която сложи България под наблюдаване. В резолюцията, която гласувахме по мое предложение, за първи път се споделя и признава, че би трябвало да се вземат ограничения за България и има проблеми с върховенството на закона, корупцията и медийната независимост. Лично за себе си знам, че съм направила всичко допустимо “, разяснява евродепутатът.

 

„ Предоставила съм доклада си на Българска социалистическа партия и съм сигурна, че сътрудниците ще бъдат доста впечатлени. Ние се отчитаме непрестанно “, сподели още Елена Йончева.

 

„ Лично аз съм задавала писмени въпроси до Европейската комисия, на които няма отговор. Задала съм формален въпрос на Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи. Имах и персонален диалог с него. За страдание не получих окуражаващ отговор, че Европейската комисия е подхванала ограничения за освобождение на тримата жители на Европейски Съюз, двама българи и един румънец, от хутите в Йемен “, акцентира евродепутатът. Техният товарен транспортен съд Galaxy Leader беше покорен беше атакуван и покорен в Червено море от хутите през ноември предходната година.

„ Моето политическо семейство инициира резолюция. Тя беше подкрепена от „ Европейската национална партия “ и десни партии, за което желая да благодаря на мои сътрудници български евродепутати, само че тя не събра нужната поддръжка. Предстои ново гласоподаване на резолюция “, посочи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР