Мигрантите са човешки същества и символ на всички изключени от

...
Мигрантите са човешки същества и символ на всички изключени от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Мигрантите са хора, които са били изоставени да умрат в пустинята

Мигрантите са човешки същества и знак на всички изключени от глобализираното общество хора, съобщи папа Франциск на меса, която отслужи в базиликата " Свети Петър " във Ватикана, предава Българска телеграфна агенция.

На месата участваха 250 посетители, мигранти и спасители. Пред тях папата сподели, че би трябвало да се оказва помощ на най-слабите и уязвимите и никой не трябва да мисли, че това не важи за него. Така той индиректно разкритикува италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, който се опита да затвори италианските пристанища за филантропични кораби, избавили мигранти в Средиземно море.

" Мигрантите са на първо място човешки същества. Те са хора. Те са знак на всички изключени от глобализираното общество. Мигрантите не са единствено обществен и миграционен въпрос. Те не са единствено мигранти ", съобщи папата.

" Това са хора, понесли издевателства, които са били изоставени да умрат в пустинята, хора, които са измъчвани, измъчвани и насилвани в лагери за задържане, това са тези, които се изправят пред заплахите на вълните на никому непрощаващото море, това са хора, които се оказват изоставени в центрове за банкет прекомерно дълго, с цел да бъдат наричани тези центрове краткотрайни ", сподели папата.

Месата беше отслужена във връзка годишнината от визитата на папа Франциск на италианския остров Лампедуза, където най-често дебаркират филантропични кораби с мигранти. На 8 юли през 2013 година, четири месеца след избирането му за папа, Франциск посети острова и оттова разкритикува " глобализацията на безразличието " към мигрантите. Оттогава Светият отец не престана да насочва апели за поддръжка на мигрантите, бягащи от войни и икономическата бедност, и да подлага на критика Европа за отношението й към мигрантите. Същевременно той призна, че страните би трябвало да взимат поради и своя потенциал за банкет и интеграция на чужденците. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР