Мигрантите отново се насочват към Гърция и България към Европа.

...
Мигрантите отново се насочват към Гърция и България към Европа.
Коментари Харесай

Мигрантите отново се насочват към Гърция и България към Европа


Мигрантите още веднъж се насочват към Гърция и България към Европа. Вижте за какво тайните служби на Гърция и Турция работят дружно.
Делегациите, участващи в срещата
сред министър-председателя Кириакос Мицотакис и президента Реджеп Тайип Ердоган в Анкара в понеделник, включваха и организациите на тайните служби на Гърция и Турция, с цел да продължат напред в своето
не толкоз секретно съдействие.

Както беше необятно отразено от гръцките медии, генералният шеф на Националната разследваща работа (EYP), Темистоклис Демирис, придружи министър-председателя, с цел да се срещне с шефа на Турската национална разследваща организация (MIT) Ибрахим Калън.
Двамата, както беше оповестено по-рано
от президента Ердоган, работят по миграцията, трафика на хора и тероризма като обособени, само че и взаимосвързани въпроси.

Според отчети на гръцкият всекидневник То Вима тайните служби на Гърция и Турция са свръхфокусирани върху арестуването на трафиканти на мигранти, действащи сред двете страни.
Съвместната им работа докара до ареста
на повече от 80 трафиканти от турската полиция, означи То Вима.

И въпреки всичко, така като незаконните идващи мигранти от източния средиземноморски маршрут са скочили със 109% през първото тримесечие на 2024 година, според Фронтекс,
двете страни ще би трябвало да продължат
и евентуално да удвоят напъните си, защото мигрантите наподобява краткотрайно са изоставили централния средиземноморски маршрут и още веднъж се насочват към Гърция и България, за да доближат заветната си цел, Западна Европа.
Мигрантският напън намалял 3 пъти
Три пъти са намалели мигрантите, опитващи да влязат у нас незаконно. От началото на годината досега 12 хиляди жители на трети страни са създали опит за нелегално прекосяване на границата, за същия интервал на предходната година – те са 42 хиляди.

Много по-малко са и случаите на арестувания навътре в страната, това заяви в Харманли вътрешният министър Калин Стоянов.

Той удостовери, че към този момент е открита самоличността на лидера, провокирал тежкия случай, при който починаха двама полицейски чиновници. По думите му установяването е осъществено в хода на следствието и с помощта на извънредно положителното съдействие
с безусловно всички партньорски служби.
„ Спазихме всички одобрени способи, начини и протокол, които ни доведоха до крайния резултат –  доказване на пълнолетието на водача “.

Старши комисар Николай Николов, шеф на дирекция „ Миграция “ разясни механизма  за идентифицирането на самоличността на арестуваните незаконни чужденци
и установяването на тяхната възраст.
То стартира от чиновниците, които са направили ареста. В рамките на 24 часа  се организират беседи със арестуваните, преглеждат се документи, които вероятно имат, записват се данни, които самите те дават.

Следва настаняването им в специфичните домове на дирекция „ Миграция “, където работата с чужденците продължава от екипи  психолози, обществени служащи и други чиновници, които организират изявленията с тях, представители на неправителствени организации,
предоставящи първа помощ.
При подозрение за възрастта се назначава експертиза в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, където по костните индикатори на китката се дефинира почти възрастта. Тази експертиза са прави в границите на няколко дни.
Старши комисар Николов разясни,
че престоят в домовете на Министерство на вътрешните работи е до 6 месеца и след определяне на непридружен малолетен, се подава сигнал към обществените служби, а при предпочитание за протекция  се предава на ДАБ.
„ Работи се самостоятелно с всяко едно
лице и са правят всички нужни инспекции за установяването на неговата възраст “, изрично съобщи шефът на дирекция „ Миграция “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР