Мигрантите от злополучния камион ковчег са пресекли границата с Турция

...
Мигрантите от злополучния камион ковчег са пресекли границата с Турция
Коментари Харесай

Мигрантите от камиона ковчег прескочили браздата със стълба - Темида

Мигрантите от злощастния камион ковчег са пресекли границата с Турция благодарение на стълба. Прекарали са няколко дни в гората край Ямбол и след това са се качили в товарния автомобил. Тази поредност на събитията даде шефът на Националната следствена работа и зам. основен прокурор Борислав Сарафов, часове откакто край софийското село Локорско бе открит изоставеният камион и на задушени афганистанци.   

" В момента оглеждаме 18 натрупа и 34 оживели жители на Афганистан ", изясни Сарафов на конференция за трагичния случай и добави, че пресеклите браздата са били 52-ма. 

Четирима са арестуваните, измежду тях и притежателят на камиона, само че към момента не са им повдигнати обвинявания, сподели шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков. Домовете им се претърсват, само че единственото, което уточни зам. основният прокурор, е, че те са в София и провинцията. Единият от задържаните е изтърпял неотдавна 5-месечна ефикасна присъда неразбираемо защо.

" Това са лица, за които имаме задоволително доказателства, че имат съпричастност към действието за каналджийска активност. Едно от лицата е с няколко досъдебни производства, като по последното има неоправдателна ефикасна присъда от 5 месеца, която е изтърпял. Собственикът на камиона е от Бургас, той е арестуван ", посочи Илков.

По думите му сигналът за произшествието е подаден от инцидентно минаващ жител. Мигрантите, които са излезли от камиона, са го завели до транспортното средство.

Сарафов посочи, че част от оживелите се разпитват в националното разследване, други са на лекуване в няколко лечебни заведения. На място се прави оглед от следователи, прокурори и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

" Това е неприятно стичане на събитията и неприятна преценка на каналджиите. Това са тайници, които са се пробвали да създадат в този камион, с цел да прекарат своята стока. А тяхната стока са хора, човешки същества ", разяснява Сарафов.

Шефът на Национална следствена служба заяви още, че са конфискувани 16 ДНК следи от камиона. Чрез тях ще се откри кой е карал транспортното средство и кой е бил в него. В домовете на арестуваните пък се търсят следи от каналджийска активност, както и предмети, които могат да ги свържат с камиона. 

Малко преди този момент стана ясно, че измежду починалите 18 души има и дете на забележима възраст 6-7 година Общият брой на приетите в болница е 34 души. Самият камион е бил залостен с греди, с цел да не могат да се измъкнат хората. Това е повода огромна част от тях да имат разранявания, когато са се пробвали да преодолеят трудността.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР