Мигранти, получили отказ на убежище в Германия, могат да кандидатстват

...
Мигранти, получили отказ на убежище в Германия, могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Германия предлага до 3 хил. евро на отхвърлени кандидати за убежище, за да се върнат в родината си



Мигранти, получили отвод на леговище в Германия, могат да аплайват за финансова помощ до 3000 евро, в случай че изберат да се върнат непринудено в страната си, заяви немското вътрешно министерство в неделя, представено от ДПА.

Семейства, връщащи се вкъщи, могат да аплайват за артикули и услуги на обща стойност до 3000 евро, а обособени лица могат да разчитат на артикули и услуги на стойност до 1000 евро в страната си, показва министерството. Тези помощи са резултат от разширението на съществуваща стратегия за подкрепяне, която се ползва от февруари.

Правителството се пробва да подтиква доброволното овакантяване на получили отвод претенденти за леговище, откакто през 2015 и 2016 година в Германия дойдоха близо 1 милион мигранти от страни като Сирия, Афганистан и Ирак.

" Ако решите да се възползвате от доброволното овакантяване до края на февруари, ще получите освен първична помощ, само че и подпомагане за разноските за жилище през първата година в страната, от която идвате ", означи немският вътрешен министър Томас де Мезиер пред известния в. " Билд ", представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР