Мигранти минават на австрийска територия. Архивна снимка от http://www.eunews.itАвстрийският канцлер

...
Мигранти минават на австрийска територия. Архивна снимка от http://www.eunews.itАвстрийският канцлер
Коментари Харесай

Австрия забеляза, че бежанците не харесват България

Мигранти минават на австрийска територия. Архивна фотография от http://www.eunews.it

Австрийският канцлер Себастиан Курц се разгласи срещу настаняването на бежанци в страните от Европейски Съюз и даде образец с България. „ Мигрантите, които са се насочили към Европа, не желаят да останат в България или Унгария, а се стремят основно към Германия, Австия и Швеция “, съобщи той в изявление за немския вестник „ Билд ам зонтаг “. По негово мнение е „ огромна неточност “ даването на леговище в Европа на преселници от африкански и близкоизточни страни.
„ Ако продължим по този път, ще внесем още по-голям ерес в Европейския съюз. Страните членки сами би трябвало да вземат решение дали да одобряват бежанци и какъв брой “, споделя той. Според него „ границата сред даване на леговище и икономическа миграция в този момент е изцяло размита “. Той счита, че би трябвало да се създадат избавителни центрове за бежанци, само че на територията на техните континенти. „ Повече не можем да одобряваме всеки човек, който благодарение на превозвачи идва незаконно в Европейски Съюз “, сподели Курц. Затова по негово мнение е безсмислено разпределението на бежанци по квоти в страните от Европейски Съюз.
Полша, Чехия и Унгария изрично отхвърлят квотното систематизиране и по тази причина Европейската комисия ги заплаши със съд в Люксембург. По тази система трябваше да бъдат разпределени в Европейски Съюз 160 000 бежанци, приютени в Гърция и Италия, само че през 2015–2017 са признати единствено 32 000 души.
Служебният канцлер на Германия Ангела Меркел отхвърля да признае, че е сбъркала, като е пуснала в страната си през 2015 година близо един милион бежанци и мигранти. Себастиан Курц е канцлер на Австрия от 18 декември 2017 година Преди това четири години бе външен министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР