Мигранти и гръцката полиция влязоха днес в нови сблъсъци край

...
Мигранти и гръцката полиция влязоха днес в нови сблъсъци край
Коментари Харесай

Сблъсъци между мигранти и полиция край Солун

Мигранти и гръцката полиция влязоха през днешния ден в нови конфликти край бежанския лагер „ Диавата” покрай Солун, оповестява " Елефтерос типос ", представен от Българска телеграфна агенция.

Маскирани мигранти още веднъж са се пробвали да пробият полицейския кордон. За да ги отхвърлен, силите на реда са използвали химически средства, а мигрантите са почнали да хвърлят камъни и да палят пожари.
Мигрантите край Солун отхвърлят да се върнат в бежанския лагер Преди ден те го напуснаха в опит да тръгнат към границата със Северна Македония
По-рано в лагера дойде рейс и микробус, с цел да вземат 44 души, които са се съгласили да се върнат в центровете за настаняване.

Останалите не дават признаци, че имат желание да изоставен мястото на конфликтите.
Засилено полицейско наличие в пограничните ни региони От Министерство на вътрешните работи успокояват, че страната има проект за дейности при рецесии, свързани с бежанския напън
От четвъртък стотици мигранти се събират край Солун. Мигрантите споделят, че се събират в отговор на неизвестен апел в обществените мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра оттова, с цел да продължат към Западна Европа. Вчера броят им доближи 2000.
Сблъсъци сред мигранти и гръцката полиция Междувременно у нас Младен Маринов заяви за близо 700 опита за влизане у нас от началото на годината
В Атина през вчерашния ден десетки мигранти окупираха централната железопътна линия на града и седнаха на железопътните линии с апели Гърция да отвори границите. По-късно те се изтеглиха от гарата.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР