Миглопластиката, микроблейдингът на вежди, устни, влагането на филъри, ботокс и

...
Миглопластиката, микроблейдингът на вежди, устни, влагането на филъри, ботокс и
Коментари Харесай

Край на изкуствените мигли и вежди по тавани и мазета

Миглопластиката, микроблейдингът на вежди, устни, влагането на филъри, ботокс и силикон в устни, бузи, чела, брадички и носове по изби, тавани и нелицензирани салони отива в предишното. Всички тези процедури, част от естетичната дерматология, към този момент ще бъдат завършени в нови медицински стандарти - като част от общите за дяла " Кожни и венерически заболявания ", излиза наяве от отговор на здравната министърка проф. Асена Сербезова.

Досега контролът по процедурите се държеше само от районните РЗИ-та, освен това не за качество на услугите, а по трудовите нормативни уредби за брой работни места и инспекциите за тях.

Сербезова е дала отговор с новината на запитване на зам.-шефката на Народното събрание и депутатка от ГЕРБ Росица Кирова след нейна среща с ръководителя на асоциацията на естетичните кожни лекари доктор Снежана Атанасова за желанието на съсловието да се вкара строга регулация на процедурите. По създание те съставляват инвазивни процедури, а отбраната на пациентите от тях сега клони към нула поради неразбираеми критерии за работа, както и добити специалности.

" Целта е специалността да бъде изведена от нелигитимното поле на активност и да се работи безвредно и отговорно. Сега такива медицински действия се правят от лица, които нямат нужната подготовка. Всичко това се отразява на здравето на пациентите. Съществуват и порочни практики на образования, които се правят от лица без подготвеност ", написа Кирова до Сербезова.

Вече има изпратени 2 писма до Министерство на здравеопазването с молба от медицинските експерти за мнения по препоръчаните от тях планове за стандарти. От своя страна, Сербезова се съгласява с тях и написа на депутатката, че напълно скоро съответните оферти ще бъдат подложени на публично разискване и чака да бъдат признати.

На фотографията: Българското Барби Андреа Иванова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР