Миглена Боянова Атанасова сменя като общински съветник, след като той

...
Миглена Боянова Атанасова сменя като общински съветник, след като той
Коментари Харесай

Заседанието на СОС: Простак от Банкя, шушляване, терлици и позор заради избора на нов председател |

Миглена Боянова Атанасова сменя като общински консултант, откакто той подаде на 21 септември. Тя бе последваща в листата на ГЕРБ-СДС на вота през 2019 г. 

Изборът на нов ръководител на СОС, какъвто беше Герджиков, обаче докара до скандал на съвещанието. 

Веселин Калановски от Демократична България изиска изключителната точка за избор на нов ръководител на СОС да не бъде включвана в дневния ред на днешното съвещание, тъй като настояването не е подписано от четиримата зам.-шефове на Столичния общински съвет - арх. Борислав Игнатов не е положил подписа си. Демократична България няма да взе участие в гласуването, акцентира той. 

Николай Стойнев от ГЕРБ разяснява, че Игнатов е отдръпнал подписа си с писмо от тази заран, откакто във вторник е подписал настояването, и настоя за включването на изключителната точка в дневния ред. 

Не знам дали болшинството си дава сметка какво се случи през вчерашния ден - тъкмо в деня на независимостта заради лудостта си от изгубените избори един банкянски придворен жестоко наруши независимостта на избора на хората, съобщи самостоятелният консултант Борис Бонев. Къде е кметът да разяснява нарушаването на независимостта на Столичния общински съвет?, попита той, като разяснява думите на Бойко Борисов, че той е оставката на Герджиков. Бонев прикани съветниците от ГЕРБ да изоставен групата, а кметът на София да подаде оставка. Бонев назова Бойко Борисов " тъпанар ". 

Г-н Бонев, гледайте себе си, мислете по какъв начин да се явите Вие на избори, отговори Малина Едрева, ръководител на групата на ГЕРБ. Получаваме доверието на софиянци 10 години поред. Това важи и за господин Елен Герджиков, на който благодаря за всичко, което сме постигнали, акцентира тя. Оставката е персонален акт и всеки взема решение дали да я подаде, сподели още Едрева

12 години продължавате да сте фасадата на едно мафиотско ръководство на Бойко Борисов, съобщи Грети Стефанова от Демократична България, която стана началник на групата след като Методи Лалов оставка. 

Лалов се скара на Стефанова, която се опита да се включи в диалога при започване на изявлението му - Не се надвиквайте, г-жо Стефанова, сопна се той, а Стефанова се разсмя. Недостойно е господин Герджиков да подаде оставка два дни преди съвещание и се изниза по терлици. Той неведнъж нарушаваше правилника, сподели Лалов. Искате да ни поднесете някой сходен, неприлично е по подобен метод да се избира ръководител на СОС, безапелационен бе той. Моля жителите, в случай че бъде определен нов ръководител, да дойдат пред общината на непокорство, сподели още Лалов. 

Прошко Прошков репликира: Ако от Банкя махат Елен Герджиков, от " Драган Цанков " или " Кърниградска " ли не утвърдиха Лалов за народен представител.

Гражданите не са виждали шушлявенето на председателски съвет - Герджиков е срам за СОС, разгласи Лалов. 

Тази обстановка в СОС не е нова - преди 10 година имахме такава обстановка с предходния ръководител на СОС, който господин Елен Герджиков наследи, съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Има една бг сентенция - " Падналият другари няма ", би трябвало да внимаваме с квалификациите към всеки един от нас, сподели той. 

Очаквах на това съвещание и Фандъкова да подаде оставка, с цел да решим от раз проблемите на софиянци, акцентира Калоян Паргов. 

Арх. Борислав Игнатов разгласи, че е предположил, че Герджиков напуща по персонални аргументи и по тази причина е подписал с електронен автограф настояването за избирането на нов ръководител. След като разбрах от изявлението на Борисов, че той е предиздвикал Герджиков да подаде оставка, считам, че това е скандално за всички свободомислещи хора. Това ме накара да отдръпва - в действителност защото другите зам.-председатели бяха подписали на хартия, което няма по какъв начин да се съвмести, предложение в действителност няма, тъй като не е импортирано от четиримата зам.-председатели, изясни Игнатов. Той предложи изборът да се реализира на последващо съвещание, а през днешния ден СОС да продължи по предварителния си дневен ред. 

Тома Белев попита кой от зам.-председателите и по кое време е внесъл предлагането за избор на нов началник на СОС в деловодството, само че заради механически проблеми въпросът му не се чу в цялост. 

Председателстващият Борислав Иванов изясни, че той през днешния ден е подписал предлагането с е-подпис, а проф. Иво Петров и Милка Христова са го подписали на хартия и внесли в СОС. 

Апелирам към всички сътрудници да се въздържаме от персонални нападки. Ако господин Бонев е бъдещето - всички би трябвало да внимаваме доста, съобщи Малина Едрева. 

Съветниците не одобриха предлагането на Демократична България за отсрочване на точката за избор на нов ръководител на СОС - поддържаха го 13, срещу гласоподаваха 46, 1 се въздържа. 

Предложеният дневен ред бе подсилен от 45 съветника, 14 бяха срещу, въздържали се няма. 

Пандемията ще продължи с години, не ни прави чест да заседаваме онлайн, не може да се взимат значими решения онлайн, скрили сме се по жилища и стаи, какво решаваме, нищо, съобщи Иван Мечков от Българска социалистическа партия. В зала 5 тече ремонт, физически е невероятно сега да заседаваме присъствено, изясни председателстващият. 

При разискването на дневния ред беше казано всичко. Българска социалистическа партия няма да поддържа, а аз по здравословно-карантинни аргументи няма да мога да упражня правото си на избор, изясни Калоян Паргов. 

Такава точка не съществува, Демократична България няма да взе участие в гласуването, съобщи Веселин Калановски. 

СОС реши, че тази точка ще бъде включена в дневния ред. Тази експанзия на сътрудниците ще се обърне против тях, сподели Николай Стойнев. Според него Демократична България няма квалифициран претендент за поста и по тази причина няма да взе участие в гласуването. 

Ще апелираме това решение, сподели още Калановски. 

Едрева предложи юристът Георги Георгиев от ГЕРБ, до момента ръководител на финансовата комисия, за нов ръководител на СОС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР