МиГ-29 ще продължат да охраняват въздушното ни пространство и през

...
МиГ-29 ще продължат да охраняват въздушното ни пространство и през
Коментари Харесай

Министър Стоянов очаква Радев да връчи първия мандат още следващата седмица

" МиГ-29 ще продължат да охраняват въздушното ни пространство и през тази, а както върви - и през идната година, тъй като успяхме да намерим някакви решения. Правим всичко допустимо, имаме две публични поръчки - едната е за придобиване на нови или ремонтирани мотори, а другата за поправяне на нашите. Има упования, че те ще бъдат осъществени ".

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред Би Ти Ви.

Няма по какъв начин да разясня с какъв брой бройки изтребители разполагаме, само че са такива, каквито са заложени по щат на Българската войска, увери той.

" Министерството на защитата и по-точно служебният кабинет в никакъв случай не е предложил МиГ-29 да се дават на нито една страна. България има ангажимент с изключение на по конституция, по този начин и по Вашингтонския контракт да охранява въздушното си пространство, както и за поддръжка на защитителен капацитет. Един народен представител беше загатнал, че имаме ръждясали съветски доспехи, по-добре с тях, в сравнение с без ", безапелационен бе Стоянов.

От 2 август до този миг нарушение на въздушното ни пространство не е имало, увери министърът.

Нямаме какво повече да дадем на Украйна. Направили сме всичко, което ни бе предоставено като активност от Народното събрание, сподели още той.

Войната евентуално ще продължи. Все по-често се задава въпросът какво е победа. Никой не може да каже какъв ще е изходът, едно е несъмнено - няма да свърши скоро. Когато спорът е единствено на неколкостотин километра, има опасности. Пряка опасност за заслепение на България в спора обаче не виждам, съобщи Стоянов.

В момента виждаме две политически сили - първата и втората, които се опълчват една на друго, само че тяхното ръководство е нужно на страната, няма потребност от повече отсрочване. Трябва да има постоянно държавно управление, което да осъществя политики. Двете партии обаче не дават кой знае каква вяра, губи се време в непотребни разногласия. България няма потребност от режисура, а действителни дейности. Тази режисура ще бъде с разочароващ край за българите, проучва военният министър.

Трудно ми е да предвидя какъв брой време ще даде президентът за връчването на първия мандат, само че доколкото запознат съм думите му, няма да чака да минава време в непотребни разногласия. Очаквам другата седмица да даде първия мандат, може би и по тази причина ГЕРБ желаеха кабинетът да е подготвен до понеделник, уточни той.

За разлика от другите сътрудници, не мога да се оплача от бюджет. Има задоволително средства за финансови разноски и аз се надявам те да не бъдат орязани. Желанието ми е да се търсят пари от друго място, в случай че бюджетът се трансформира. Така ще имаме опция да сключим най-малко 3 контракта - за 155 мм гаубици, за бойни машини за пехотата и 3Д радари. Време е да се започват плановете за сухопътни войски, уповавам се това да е тяхната година, сподели министърът.

Стоянов изясни и, че не би останал като министър в постоянно държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР