Microsoft започна да изпраща рекламни известия в последните версии на

...
Microsoft започна да изпраща рекламни известия в последните версии на
Коментари Харесай

Как една реклама счупи Старт менюто и лентата за задачи на Windows 11 и как да ги оправим

Microsoft стартира да изпраща рекламни вести в последните версии на Windows 11 бетата. Няма тичане от рекламите. Конкретната реклама е за интеграцията на операционната система с Teams. Да, обаче тя кара и лентата за задания да забиват тотално.
От Microsoft в следствие обясниха, че става въпрос за сървърна неточност. Ако ви се случи на вас, ето какво би трябвало да извършите, с цел да възстановите работата си. Натиснете CTRL-ALT-DEL и изберете да отворите Task Manager Изберете More Details в долната му част, с цел да отворите разширения изглед Отидете на File и натиснете Run new task Там напишете cmd и натиснете Open Поставете удебеления текст в отворения прозорец:
reg delete HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionIrisService /f && shutdown -r -t 0 Натиснете бутона Enter, от което ще последва рестарт на компютъра. След като се пусне още веднъж, всичко би трябвало да работи обикновено.
В обществените мрежи се появиха доста разновидности за решение на казуса, открити от по-упорити консуматори. Те най-много не разрешават на компютъра да комуникира със сървърите на Microsoft.
Разработчикът Даниел Александерсен изяснява в блога Ctrl какво е открил
Проблемът се показва в дребен файл, който се изтегля от Windows съставния елемент IrisService. Iris е част от Windows Spotlight, което пък дава отговор за Bing уолпейпъра на деня, предложенията за екрана за заключване и други сходни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР