Microsoft вероятно отново ще бъде изправена пред антитръстово разследване на

...
Microsoft вероятно отново ще бъде изправена пред антитръстово разследване на
Коментари Харесай

ЕС отново разследва Microsoft, Samsung съди китайски конкурент

Microsoft евентуално още веднъж ще бъде изправена пред антитръстово следствие на Европейския съюз през идващите месеци, откакто опитите на компанията да умилостиви надзорния орган на блока са попаднали в задънена улица, настояват осведомени с диалозите пред Reuters.    През предходното десетилетие на софтуерния колос бяха наложени санкции в размер на 2,2 милиарда евро за нарушение на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията, в това число обвързване или пакетиране на два или повече продукта в едно. В последния случай компанията се оказва на прицел в Европейски Съюз след тъжба от страна на притежаваното от Salesforce информационно приложение Slack от 2020 г.    Microsoft добави Teams към Office 365 през 2017 година гратис, като приложението в последна сметка размени Skype for Business. Slack твърди, че неговият съперник незаслужено е интегрирал платформата за чат и видео в своя артикул Office.     

Миналата година Microsoft стартира договаряния с Европейската комисия в опит да предотврати следствието. Наскоро софтуерният колос даже предложи да вкара понижена цена за своя артикул Office без приложението Teams. В отговор от Европейска комисия са приели този метод, само че са желали по-сериозно от препоръчаното понижение на пакета без Teams, което е провалило договарянията. 
От комисията за момента отхвърлят коментар, а представител на Microsoft декларира: " В момента се чака да се случи нещо ново. Продължаваме да си сътрудничим с Европейска комисия в нейното следствие и сме отворени за прагматични решения, които да отговорят на нейните опасения и да служат добре на клиентите. "     Microsoft рискува да бъде санкционирана с до 10% от международния си оборот, в случай че в последна сметка бъде открито, че е нарушила още веднъж антитръстовите правила на Европейски Съюз.   Samsung съди китайски конкурент     В същото време южнокорейската компания Samsung Display е подала правосъден иск против BOE Technology, обвинявайки китайския си съперник в нарушение на пет нейни патента за екрани, употребявани в мобилни устройства, в това число в iPhone 12 на Apple.   

Samsung Display, поделение на Samsung Electronics, е пискало от федерално жури в Тексас да присъди обезщетение за нарушение на патенти, обвързвано с екрани с органични светодиоди (OLED), доставени от BOE. Samsung също по този начин желае от съда да издаде правосъдна заповед за прекъсване на вноса и продажбата на този вид екрани. 
Делото е заведено в съда на Съединени американски щати в Източен Тексас, който има репутацията на съд с по-бързи чувания и решения по делата, показва Reuters.    Apple употребява OLED екрани в някои от моделите си на Apple Watch и iPhone, в това число в последния iPhone 14. Компанията твърди, че технологията обезпечава висока разграничителна дарба и разрешава по-тънък екран от обичайния.    Пазарът на OLED екрани е доминиран от Samsung Display, само че BOE понижава разликата, изпреварвайки различен южнокорейски представител - LG Display, и заемайки второто място през предходната година, сочат данни на изследователската компания Omdia.    " Samsung Display е претърпяла и ще продължи да търпи непоправими вреди вследствие на нарушаването на патент 599 от страна на ответниците, за което няма съответно правно средство за отбрана, в случай че актуалният съд не го прекрати ”, се споделя в желае, като се има поради патент, който усъвършенства качеството на изображението на обещано устройство.   

През декември Samsung Display подаде тъжба до Комисията по интернационална търговия на Съединени американски щати, в която твърди, че голям брой компании, продаващи OLED екрани за мобилни устройства, нарушават техните патенти. Това провокира следствие от страна на организацията, напомня още осведомителната организация. 
Освен това през януари предходната година изпълнителният шеф на звеното разяснява, че компанията интензивно търси способи да получи отплата за своята интелектуална благосъстоятелност в отговор на въпрос на анализатор по отношение на възходящата конкуренция на пазара на OLED екрани за мобилни устройства.    Южна Корея е главен фактор на пазара на високотехнологични произведения, вариращи от чипове и екрани до коли, само че локалните компании са изправени пред възходяща опасност от страна на противниците си в Китай.    Миналия месец да вземем за пример стана ясно, че някогашен изпълнителен шеф на Samsung Electronics е упрекнат по съмнение в кражба секретна информация за създаване на полупроводникови производства. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР