Microsoft върна към живот една от най-култовите компютърни игри, излизали

...
Microsoft върна към живот една от най-култовите компютърни игри, излизали
Коментари Харесай

Microsoft включи цивилизацията на българите в най-новата си игра (ВИДЕО)

Microsoft върна към живот една от най-култовите компютърни игри, излизали в миналото. Стратегията в действително време получи нов образ и голямо количество ново наличие. В сегашното си издание, наречено Age of Empires II: Definitive Edition, намират място доста страни и цивилизации, измежду които и българската.

„ Номадските български конници се приближиха до Дунав през VII век и се натъкнаха на локалните славянски племена. Жребците, които те доведоха със себе си, трансформираха вечно конната война в Европа. Укрепете околните планински проходи със страховити замъци и накажете надменните нашественици с мощна конница, пехота и отбранителни уреди! Вашите доблестни „ Конници “, гордостта на войска ви, ще продължат да се бият храбро, даже откакто конете им бъдат убити “, гласи описанието на цивилизацията на българите в играта.

Именно „ Конниците “ са неповторимата българска единица в Age of Empires II: Definitive Edition. На процедура те имат двоен живот, тъй като след убийството на коня им те не престават да се бият безстрашно като пехотинци. Като допълнение идват и характерните единствено за нас технологии: багаини и стремена. Първата усъвършенства пехотата, а втората кавалерията.

Българската цивилизация в играта има специфична постройка за отбрана, наречена „ Крепост “. Градовете пък се строят с 50% по малко камъни. Това се изяснява с историческия факт, че българите са положителни каменоделци и са известни през средновековието с каменните си градове.

Сградата-чудо на България в играта е Кръглата черква, известна също като Златната черква или Църква „ Свети Йоан “, в Преслав.

В акцията с българите са показани бележити моменти от историята ни. Мисиите описват за цар Ивайло, който от елементарен селяндур се трансформира в цар.

„ По време на монголските нашествия елементарен свинар води дребна войска, защитаваща българските села. Но когато успехите му разсънват неодобрение у царя и болярите му, той е заставен да поведе всеобщо въстание. Може ли човек с толкоз елементарен генезис да се опълчи на открития ред и да даде независимост на своя народ? “, гласи началото на акцията с България.

В акцията са показани протестът на Ивайло против корумпираните боляри, както и сполучливите му защитни дейности по отношение на враговете на България – монголските нашественици и Византия. Основният зложелател на Ивайло е богатият болярин Константин Тих от Скопие.

В действителността Константин Тих е български цар, родом от Скопие, станал прочут с дългите си и кръвопролитни войни. Именно против него въстава Ивайло, трансформирал се в изразител на националното противоречие с политиките на Константин Тих.

По всичко проличава, че от Microsoft са вложили доста старания в превръщането на България в една от най-интересните за игра сили в играта. Краят на акцията с Ивайло е много прочувствен и въздействащ. От Microsoft изясняват, че смисъла на историята на цар Ивайло надвишава България и е жива и до през днешния ден.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР